Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Очікується зростання цін на хліб та борошно

19 червня 2018 року о 10:50

 | 
 | 4/5 (1)
В Україні близько тижня йдуть жнива, у південних регіонах вже зібрані перші тонни пшениці і ячменю. На жаль, намолоти не радують: в деяких господарствах Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей вони вдвічі менше торішніх (12-15 центнерів з гектара). Виною тому аномальна посуха.
Аграрії з південних областей побоюються, що можуть недобрати до 40% і більш ранніх зернових, але фахівці Укргідрометцентру заспокоюють: за рахунок більш вологих північних і західних регіонів урожай в цьому році буде менше лише на 10-15%. Втім, і там не все гладко: надлишок вологи погубив чимало озимої пшениці.
За словами керівника служби бізнес-проектів «АПК-Інформ» Родіона Рибчинського, нестачі продовольчого зерна в країні чекати не варто, хоча якість його може бути гірше, ніж в минулому році. А директор Асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко прогнозує зростання цін на продукти з зерна.
На хліб і корм худобі свого врожаю Україні вистачить, можливо, менше піде на експорт. Але якщо посуха триватиме, зерно буде низької якості, тому продовольча пшениця явно подорожчає.
«Також з 1 липня підвищаться соцстандарти, це потягне за собою зростання зарплат, продовжать дорожчати енергоносії. Це означає, що до осені можна очікувати зростання цін на 20-25% на білий хліб, борошно, макарони», - говорить Дорошенко.

У грошах виходить, що батон може подорожчати на 3,5-4 грн, кіло борошна вищого сорту - на 2-3 грн, макарони - на 1-1,5 грн/кг.

0

 753 | 
 Пульс | 
 2018-06-19 10:50:41 | 
 новини, Київщина, Київська область
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама