Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

За вбивство 17-річної мешканки Ворзеля Верховним Судом України схвалено справедливе рішення

18 вересня 2018 року о 15:20

 | 
 | 4/5 (1)
Сьогоднішнє рішення Верховного Суду України схвалила оплесками сторона потерпілої у справі вбивства Ірини Шульженко, яке було скоєне з особливою жорстокістю у Ворзелі влітку 2015 року.
Рік тому Ірпінський міський суд виніс вирок О.Крицькому у вигляді довічного позбавлення волі. Засуджений оскаржив його в Апеляційному суді Київської області, який пом’якшив покарання до 15 років ув’язнення. Таким поворотом цієї справи виявилася невдоволена сторона потерпілої. Батьки жорстоко вбитої Ірини разом з адвокатами подали касаційну скаргу до Верховного Суду України, який сьогодні розглянув цю справу по суті.
Докази захисту засудженого у вигляді позитивної характеристики перебування в СІЗО не переконали ні прокурора, ні адвокатів, ні тим більше батьків Ірини, а відтак і колегію Верховного Суду України.
Адвокат потерпілої сторони зазначив, що не побачив у поведінці засудженого, який після вбивства ще заробляв на продажі речей загиблої, справжнього розкаяння. Державний прокурор звернув увагу на особливу жорстокість вбивства.
На тілі загиблої було понад 40 ножових ран, окрім того суцільна забійна політравма, що унеможливлювало навіть визначення кількості завданих ударів.
Батьки Ірини не пробачили Крицькому того, що він позбавив найціннішого – життя їхньої єдиної дитини, й зажадали від органів правосуддя справедливого рішення.
Зваживши всі аргументи сторін, суддівська колегія Верховного Суду України під головування Лева Кишакевича скасувала рішення Апеляційного суду про пом’якшення вироку до 15-річного ув’язнення, відправивши справу ворзельського вбивства на повторний розгляд в апеляційну інстанцію. Чим викликав схвалення батьків та адвокатів вбитої Ірини.

Інформація сайту zora-irpin.info


0

 973 | 
 Пульс | 
 2018-09-18 15:20:38 | 
 новини, Київщина, Київська область, Апеляційний суд, вбивство, Верховний Суд України, Ворзель
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама