Поділитися
1
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Луб’янські фермери виготовляють фуа-гру та створюють «нову Швейцарію»

29 січня 2019 року о 10:30

 | 
 | 4/5 (1)
Кілька років тому у селі Луб’янка три фермери об’єдналися у спілку «Луб’янські фермери» та створили план розвитку населеного пункту. Підприємці прагнуть зробити з села «нову Швейцарію», й дещо в них уже вдалось. Так, нині в Луб’янці успішно функціонує 34 підприємства.
Усе почалось з невеликої птахоферми. Зараз у селі є власний забійний цех, тут почали виготовляти навіть французький смаколик – фуа-гра. Крім цього підприємці займаються фасуванням чаю, виготовленням картонних пакувань, відкрили лісопильні, коптильню для риби, кілька магазинів, СТО і навіть кав’ярню.
Такий своєрідний кластер в селі з’явився завдяки трьом місцевим бізнесменам – Євгенієві Кожушку, Іванові Завірюсі та Вячеславу Довженку. Пізніше до них приєднався Жеральд Томассе – француз, який працював в Україні на компанію «Данон», а потім вирішив зайнятись фермерством. Завдяки панові Томассе у Луб’янці й почали виготовляти фуа-гру. Крім цього, український фермер французького походження виготовляє маринади, рулети та інші м’ясопродукти й займається їх розповсюдженням, постачанням до великих мереж. Сировину для підприємств Жеральда Томассе (курятину) продає власник птахоферми Євгеній Кожушко.
Сьогодні в селі офіційно нараховується 1200 жителів, утім місцеві запевняють, що населення постійно зростає і зараз у Луб’янці живе близько 1500 осіб. Тут часто купують будинки кияни, бо село розташоване недалеко від столиці й може похвалитися розвинутою інфраструктурою. Наприклад, свої послуги в Луб’янці пропонують чотири інтернет-провайдери.
«Луб’янські фермери» постійно створюють нові робочі місця, працювати сюди з’їжджаються навіть люди з сусідніх сіл та районів.
Хоча, за свідченнями підприємців, місцева влада ніяк їм не допомагає, а скоріше – навпаки, вони не збираються зупинятись і планують побудувати в селі сонячну електростанцію та сучасну біогазову установку, яка буде переробляти відходи з підприємств місцевих бізнесменів.

1

 754 | 
 Інформаційний портал «Моя Київщина» | 
 2019-01-29 10:30:17 | 
 новини, Київщина, Київська область, Danone, бізнес, біогазова установка, Данон, забійний цех, інтернет-провайдер, інфраструктура, кав'ярня, картон, коптильня, лісопильня, Луб'янка, м'ясні продукти, маринад, пилорама, підприємства, птахоферма, риба, робочі місця, розвиток, рулет, село, сонячна електростанція, СТО, упаковки, фасування, фуа-гра, чай, Швейцарія
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама