Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Знову 18: Зеленський підписав указ про призивний вік

17 січня 2020 року о 09:59

 | 
 | 4/5 (1)

Уже у квітні 2020 року на строкову військову службу призиватимуть хлопців від 18 до 27 років. Відповідний указ Володимира Зеленського оприлюднений на сайті Офісу Президента України. З 2015 року на службу призивали чоловіків віком від 20 до 27 років.

Як зазначено в указі, до армії призиватимуть придатних за станом здоров’я до військової служби чоловіків, які не мають права на звільнення або відтермінування. Цьогоріч, традиційно, буде дві хвилі призову – весняна і осіння:

  • y квітні-червні;
  • y жовтні-грудні.

Окрім іншого, Володимир Зеленський цим указом звільнив у запас військовослужбовців строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр, а також інших військовослужбовців, які вислужили встановлені строки строкової військової служби.

Нагадаємо, у 2015 році президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким вік початку призову до армії збільшили з 18 до 20 років. Тоді гарант пояснив це тим, що до служби в армії мають потрапляти уже сформовані особистості.



0

 738 | 
 Трибуна Бровари
 2020-01-17 09:59:17 | 
 новини, Київщина, Київська область, армія, військова служба, військовослужбовець, військовослужбовці, Володимир Зеленський, Зеленський, магістр, освіта, Петро Порошенко, Порошенко, Президент, Президент України, призив, служба, солдат, солдати, спеціаліст, строкова служба, указ
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама