Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

З 1 березня поїздка до РФ лише по закордонним паспортам

3 лютого 2020 року о 15:57

 | 
 | 4/5 (1)

Вже менше як через місяць перетинати державний кордон з РФ не можна буде на підставі паспорта громадянина України (так званого внутрішнього паспорта), або свідоцтва про народження, – повідомляє УНІАН.

В Міністерстві внутрішніх справ України нагадують, що з 1 березня українці зможуть поїхати до Росії лише із закордонним паспортом.

«З 1 березня 2020 року українці не зможуть перетинати державний кордон з України в Російську Федерацію на підставі паспорта громадянина України (так званого внутрішнього паспорта), або свідоцтва про народження», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідні зміни передбачені урядовою постановою від 18 грудня 2019 року № 1056.

«Громадяни України, які раніше вибули за кордон по внутрішньому паспорту чи свідоцтву про народження (для дітей до 16 років) зможуть повернутися в Україну за цими документами», – наголосили в МВС.

Такі нововведення, впевнені у відомстві, позитивно вплинуть на якість та швидкість прикордонного контролю. Вони дадуть змогу запобігти використанню підробок внутрішніх паспортів і свідоцтв про народження з огляду на низький ступінь захисту цих документів.

«Зменшиться ймовірність незаконного вивезення неповнолітніх українців за кордон, адже відсутність фото на свідоцтвах про народження не дає можливості встановити приналежність документа конкретній дитині», – додали в міністерстві.

Тому громадянам України, які після 1 березня планують перетинати українсько-російський кордон, Держприкордонслужба рекомендує завчасно подбати про підготовку документів, щоб не мати зайвих клопотів під час прикордонного контролю.



0

 796 | 
 УНІАН
 2020-02-03 15:57:39 | 
 новини, Київщина, Київська область, внутрішній паспорт, Державна прикордонна служба, Державна прикордонна служба України, державний кордон, Держприкордонна служба, Держприкордонслужба, Закон, закордонний паспорт, закордонні справи, зміни до закону, кордон, МВС, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство внутрішніх справ України, паспорт, паспорти, підробка, підробки, прикордонний контроль, російська федерація, росія, рф, свідоцтво про народження, Україна, українці, УНІАН
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама