Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Померла Валентина Шевченко – єдина жінка, яка очолювала Верховну Раду УРСР

3 лютого 2020 року о 18:12

 | 
 | 4/5 (1)

Уночі 3 лютого померла Валентина Шевченко – ексголова президії Верховної Ради УРСР, – повідомляє .

Шевченко серйозно хворіла і проходила лікування в клініці «Феофанія». Вона була єдиною жінкою, яка коли-небудь очолювала президію Верховної Ради УРСР.

За попередньою інформацією, прощання з нею відбудеться 6 лютого, на території лікарні «Феофанія». Валентина Шевченко буде похована на Байковому кладовищі поруч зі своїм чоловіком.

Що відомо про Валентину Шевченко?

Валентина Шевченко народилась 12 березня 1935 року в Кривому Розі. Шевченко чотири роки (1969 – 1972) працювала заступником міністра освіти УРСР. З 1972 по 1975 роки – була заступником голови в Українському товаристві дружби і культурних зв’язків із зарубіжними країнами.

Протягом 10 років Валентина Шевченко працювала заступником голови президії Верховної Ради УРСР. У 1985 році, коли Шевченко було 50 років, її обрали головою Верховної Ради УРСР.

Після розпаду СРСР Валентина Шевченко пішла з політики. Останніми роками вона мало з’являлась на публіці та не давала інтерв’ю.



0

 585 | 
 Пульс | 
 2020-02-03 18:12:40 | 
 новини, Київщина, Київська область, Байкове кладовище, Валентина Шевченко, Верховна Рада, Верховна Рада УРСР, ВР, Кривий Ріг, пам`ять, УРСР
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама