Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Київщина розпочне модернізацію та відновлення інфраструктури разом з ЄБРР

6 лютого 2020 року о 12:48

 | 
 | 4/5 (1)

Україна має гарний досвід співробітництва міст з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку для покращення своєї інфраструктури. Потреби в інвестиціях в масштабі області – значно більші, – повідомляє прес-служба КОДА.

Київська область розпочинає співпрацю з ЄБРР націлену на підготовку проєкту та отримання фінансування на модернізацію та відновлення своєї інфраструктури.

Початок цього співробітництва поклала зустріч голови Київської обласної державної адміністрації Олексія Чернишова із заступником голови ЄБРР в Україні Марком Магалецьким та представниками Банку. Зустріч відбулася 4 лютого. Під час перемовин представники Банку розповіли про проєкти, що вже реалізуються в країні за їх підтримки. Сторони обговорили подальшу співпрацю і визначили пріоритетні напрямки взаємодії, серед яких утеплення будівель соціальних об’єктів, ремонт шляхів обласного значення, оновлення систем водопостачання та водовідведення.

Проєкт з підвищення енергоефективності будівель обласної лікарні на суму близько 10 мільйонів євро стане першим проектом, над яким розпочинає підготовчу роботу Київська ОДА з метою отримання фінансування від ЄБРР. На зустрічі сторони детально обговорили співпрацю та домовилися щодо алгоритму наступних дій.

«Це важливий проєкт для Київщини, розрахований на три роки. На території лікарні 14 корпусів та котельня, пов’язана з житловими і муніципальними будинками міста. Тобто Київ теж буде залучено до модернізації мережі об’єктів поза територією лікарні. Цей об’єднаний комплекс – приклад міжрегіональної взаємодії», – розповів очільник області.

Київська обласна лікарня знаходиться на вул. Багговутівській в Києві. Наразі теплом її забезпечує котельня лікарні, яка експлуатується з 1975 року. Фактичні втрати тепла сягають до 60%. Мережі зношені та потребують ремонту або заміни. Тільки з початку цього опалювального сезону на мережах КП «Київтеплоенерго» було 4 пориви. Комплексне утеплення будівель стане знаковим проєктом енергоефективності для Київщини.



0

 370 | 
 Пульс | 
 2020-02-06 12:48:21 | 
 новини, Київщина, Київська область
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама