Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Які емоції в українців на карантині? Соціологічне опитування

7 квітня 2020 року о 18:15

 | 
 | 4/5 (1)

Перебуваючи на карантині, українці відчувають переважно радість, зацікавленість, хвилювання. Здивування, гнів, сум та страх менш виражені. Це встановила група «Рейтинг», опитавши на початку квітня 1800 респондентів віком від 18 років і старше.

Эмоции — что это такое, часто используемые виды эмоций человека ...

Передусім варто дати визначення терміну «емоції». Це той актуальний фон нашого настрою та психологічного самопочуття, що переважає в даний момент. Емоції не слід плутати з почуттями, які зазвичай довготривалі та стабільні і не змінюються суттєво під впливам настрою. Емоції ситуативні, ними легше керувати та змінювати власний емоційний фон за допомогою простих речей.

Snymok-ekrana-148 Емоції українців на карантині – дані опитування

Як виявилось, молодь (18-29 років) частіше за інших відчуває радість та байдужість. Особи від 30 до 39 років відчувають переважно гнів з приводу карантину в країні та світі. Люди середнього віку найчастіше відчувають здивування. Цікаво, що найстарші серед респондентів рідше за інших відчувають байдужість неприязнь та здивування. Водночас літні люди  частіше за інших відчувають сум/печаль. Ось страх захворіти вони відчувають менше, ніж молодші респонденти, незважаючи на те, що саме вони – група ризику на сьогодні.

emotsyy3 Емоції українців на карантині – дані опитування

Опитування також з’ясувало, що українські жінки під час карантину відчувають частіше за чоловіків радість, здивування, зацікавленість/хвилювання, почуття провини та сум. Чоловікам же притаманні такі емоції як: байдужість, неприязнь/відраза та гнів. Таким чином, можна зробити висновок, що чоловічий спектр емоцій знаходиться на негативному полюсі, тоді як жіночий – двополюсний.



0

 1516 | 
 Погляд
 2020-04-07 18:15:33 | 
 новини, Київщина, Київська область
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама