Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Пріоритетні завдання селищного керівництва Гостомеля

4 червня 2020 року о 14:53

 | 
 | 5/5 (2)

Щодня життя підкидає все нові і нові виклики та проблеми на які керівництву Гостомельської селищної ради необхідно миттєво реагувати. Зливи змінюються снігопадами, інфляція дефляцією і так з дня на день. Текучка…

Але кожен з них має ще й своє найголовніше, стратегічне завдання над яким працює особливо ретельно та цілеспрямовано. Що це за проблеми ми і намірилися поступово розпитати очільників селища. Першим слово випало заступнику селищного голови із соціальних та економічних питань пану Віктору Фальковському.

Кореспондент: Пане Вікторе, то що сьогодні найголовніше для вашої команди?

Фальковський: На сьогоднішній день наша стратегічна , тактична і нагальна мета , ціль і задача – це довести до кінця питання створення ОТГ у складі селища Гостомель і наших сусідів села Горенка і Озера.

Виходячи з цього всього, задача №1 – встигнути до кінця року сформувати відповідні структури, бюджет, план розвитку ОТГ, щоб у 2021 рік увійти з новим бюджетом, з новою мережею, з новими повноваженнями. Тому що Закон «Про Місцеве самоврядування» делегує ОТГ набагато більші повноваження, ніж громадам села чи селища. Збільшується і фінансовий ресурс, який держава, чи то залишає, чи то додає, для розвитку місцевої громади. Зараз ми напрацьовуємо питання формування бюджету 21-го року і програми соціально-економічного розвитку на 21-й рік уже у складі ОТГ.

Кореспондент: Чи відчують мешканці різницю між тим що було і новим?

Фальковський: Обов’язково відчують. Як я вже казав, ОТГ має більше повноважень. Як повноважень власних, так і повноважень делегованих. А це значить, що більший спектр соціальних послуг мешканці ОТГ зможуть отримувати за місцем проживання. Через послуги адміністративного центру і інших комунальних служб, підприємств і закладів. Це перше. І друге – фінансовий ресурс на нашій території буде залишатися більший. І буде залежати тільки від влади наскільки раціонально і грамотно розпорядитися цим ресурсом. А всі ми розуміємо, якщо у нас в кармані більше грошей, значить ми можемо щось більше, краще зробити.

Кореспондент: А на скільки виросте бюджет?

Фальковський: Назву вам 2 цифри. Станом за 5 місяців поточного року гостомельська громада отримала бюджет в розмірі 20 мільйонів гривень. При сьогоднішній законодавчій базі, якщо вона не буде змінюватися, то ми б вже могли залишити на території близько 60 мільйонів гривень. Збільшення, майже, у 3 рази!



0

 918 | 
 Пульс | 
 2020-06-04 14:53:05 | 
 новини, Київщина, Київська область, 2021, бюджет, Віктор Фальковський, Горенка, Гостомель, Гостомельська об'єднана територіальна громада, Гостомельська ОТГ, Гостомельська селищна рада, заклади, інтерв'ю, комунальні служби, місцева громада, місцеве самоврядування, місцевий бюджет, Об'єднана територіальна громада, об'єднання громад, Озера, ОТГ, підприємства, селище, селище Гостомель, село Горенка, село Озера, соціальні послуги, стратегія, Фальковський, фінанси
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама