Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Кінець правління «нових облич» в Ірпені

23 листопада 2020 року о 09:14

 | 
 | 4/5 (1)

Як показали події першої сесії Ірпінської міської ради восьмого скликання, ера «нових облич» ексмера Володимира Карплюка плавно підійшла до свого логічного завершення.

20 листопада на установчій сесії новообраний міський голова Ірпеня Олександр Маркушин «раптово» висунув кандидатуру представниці «Слуги народу» Анжели Макєєвої на посаду секретаря ради. Міський очільник наголосив на своєму пріоритеті в черговості подачі кандидатури на посаду номер два у міській раді.

Депутати з об’єднання «Успішна громада» почали заперечувати і закликали до консультацій. На їхню думку, головуючий припустився серйозних порушень закону, намагаючись таким нахрапом вирішити питання персоналії секретаря, складу виконавчого комітету та депутатських комісій.

Попри скандал, Олександр Маркушин домігся проведення таємного голосування по кандидатурі секретаря ради. Та хоча до голосування долучилося два депутати, які раніше декларували свою опозиційність до політики «нових облич» Карплюка, голосів забракло. І відтак, бажана кандидатура Макєєвої не отримала депутатського схвалення.

Ще один дуже суттєвий момент. Керівники фракцій новообраної ради у своїх виступах на установчій сесії запевнили, що закінчився час кулуарних рішень без проектів та обговорень. Якщо раніше порядок дня до сесій готувався одноосібно «першою особою міста», то відтепер це буде робитися виключно депутатськими фракціями за узгодженням з представниками громади.

Час покаже, хто прийшов до влади в Ірпені та як надовго. Поки ясно одне: час керування «нових облич Карплюка» минув. Всерйоз і назавжди.



0

 647 | 
 Пульс | 
 2020-11-23 09:14:32 | 
 новини, Київщина, Київська область, Анжела Макєєва, Володимир Карплюк, голосування, депутати, Ірпінська міська рада, Ірпінська міськрада, Ірпінський регіон, Ірпінь, Карплюк, Макєєва, Маркушин, місто Ірпінь, міська рада, міськрада, Нові обличчя, Олександр Маркушин, опозиція, події, секретар ради, скандал, Слуга народу, таємне голосування, Успішна громада
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама