Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Свята не мають вплинути на вакцинацію – Президент

1 березня 2021 року о 14:48

 | 
 | 4/5 (1)

Розпочав роботу сайт для запису українців на вакцинацію від коронавірусної інфекції COVID-19. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на традиційній селекторній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

«Відсьогодні українці зможуть записатися на безкоштовну вакцинацію проти COVID-19 онлайн або за телефоном гарячої лінії. База надісланих заявок дасть змогу чітко організувати логістику та в максимально стислі строки забезпечити людей безпечними вакцинами», – зазначив очільник уряду.

Президент наголосив, що онлайн-платформа є частиною цифровізації країни та має стати настільки ж ефективним інструментом для організації вакцинації, як і для надання допомоги бізнесам під час локдауну.

Віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, що записатися на вакцинацію можна через додаток «Дія», портал «Дія», а також через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я.

«Це високоякісний онлайн-продукт, де кожен українець може записатися у список очікування. Коли, згідно з дорожньою картою з вакцинації, настане відповідний етап, громадянам, які будуть в електронній черзі, запропонують записатись до пункту щеплення, обравши конкретну дату та час візиту», – розповів він.

Глава держави вимагає чіткого плану вакцинації та продовження перемовин з виробниками щодо пришвидшення постачання вакцин. Він також порушив питання стосовно того, що свята не мають вплинути на процес щеплення проти COVID-19.

«Наші військові мають отримати щеплення серед перших, і в зоні проведення ООС вихідних немає, тому що не буває вихідних на війні. Отже, вакцинація має проходити планово, так, щоб військові були серед перших, і щоб у святкові та вихідні дні не зменшувати кількість вакцинованих», – сказав Президент.

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що за допомогою мобільних бригад до кінця поточного тижня можна збільшити кількість щеплень до 11 300, а Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак наголосив, що на цей час вже вакциновано 208 військовослужбовців, 178 з них – військові медики.



0

 412 | 
 Офіс Президента
 2021-03-01 14:48:47 | 
 новини, Київщина, Київська область, COVID-19, вакцина, вакцинація, військові, військові медики, Віктор Ляшко, вірус, Володимир Зеленський, гаряча лінія, Глава держави, Головний державний санітарний лікар, Денис Шмигаль, Дія, додаток, електронна черга, Збройні сили України, здоров'я, Зеленський, контакт-центр, коронавірус, коронавірусна інфекція, коронавірусна хвороба, локдаун, Ляшко, Міністерство охорони здоров'я, Міністерство охорони здоров'я України, мобільна бригада, мобільні бригади, МОЗ, нарада, ООС, Операція об'єднаних сил, охорона здоров'я, пандемія, поставки, постачання, Президент, Президент України, прем'єр міністр, Прем'єр-міністр України, пункт щеплення, пункти щеплення, Руслан Хомчак, сайт, свята, свято, Україна, Хомчак, черга, Шмигаль, щеплення
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама