Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

У морозну погоду над хатами у селах зони відчуження здіймається дим

7 лютого 2018 року о 15:44

 | 
 | 4/5 (1)
У чорнобильській зоні проживає 140 самоселів. Здебільшого, це корінні мешканці, які повернулись у свої оселі після евакуації 1986 року після вибуху на ЧАЕС. Виживання у зоні відчуження складно назвати простим – у селах магазинів, лікарень чи газопроводу не має. А щоб привезли хліб, часом доводиться чекати кілька тижнів.
Жити в зоні відчуження кажуть не складно – от тільки чоловіків бракує, розповіли місцеві мешканки. Гості до бабусь, які проживають у зоні відчуження, приїжджають не дуже часто. Це здебільшого родичі, туристи, або державні служби, на кшталт ДСНС чи соціальних працівників.
І хоча на всю околицю жодного лікаря – на здоров'я жителі чорнобильської зони не скаржаться. Навпаки, кожного, хто заходить у двір, вперто намагаються нагодувати маринованими грибами, малосольними огірками чи щойно звареною картоплею.
А от заправка газових балонів з'являється лише раз на рік. Тому пропан економлять і запасаються дровами. Тож щоденно взимку над хатами у селах зони відчуження здіймається дим.

0

 826 | 
 Пульс | 
 2018-02-07 15:44:17 | 
 новини, Київщина, Київська область, дим, зона вітчуження, небезпека
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама