Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Безпека дітей – пріоритет громади Немішаєвого

9 лютого 2018 року о 14:20

 | 
 | 4/5 (1)
Сьогодні в селищі Немішаєве Бородянського району на базі навчально-виховного комплексу відбувся захід, присвячений безпеці дітей.
Мета заходу – формування безпечного середовища для існування дітей в громаді. Головне управління Національної поліції в Київській області, Дорожня патрульна служба області, Державна служба з надзвичайних ситуацій, муніципальна поліція селища, Бородянська районна рада, Бородянська РДА та Немішаївська селищна рада об’єдналися, щоб познайомити дітей та молодь шкільного віку з правилами безпеки життєдіяльності та надати практичні інструменти для поведінки у ситуаціях, небезпечних для життя.
Інноваційність даного заходу на теренах Київщини полягає у видачі усім школярам селища спеціальних брелків, що мають світловідбиваючі властивості, а отже суттєво покращать видимість дітей на дорозі у вечірній та нічний час. На кожен брелок нанесено телефон муніцепвльної поліції селища, куди кожен мешканець може цілодобово звернутись, потрапивши в ситуацію, яка загрожує його життю та здоров’ю. Таким чином кожна 2-га сім’я населеного пункту гарантовано отримає доступ до телефону «місцевої лінії 911».
У 2017 році учні Немішаєвого спільно з Державним Інститутом сімейної та молодіжної політики провели проект з картування селища, в результаті якого, крім нанесення на карту об’єктів інфраструктури, було визначено місця, що на думку молоді є небезпечними. Частину питань, поставлених молоддю, громада вже вирішила. На черзі – комплексне рішення питання, на яке і спрямований даний захід.
Немішаївська селищна рада висловлює щиру подяку родині Сергія та Ірини Ткаченків за ідею створення таких брелків, якою вони поділилися з селищем в рамках тренінгу з урбаністики, що пройшов в Немішаєвому влітку 2017 року як частина реалізації заходів грантової угоди селищної ради та Ради Європи “Партнерство заради належного врядування“. Проект “Світлячки“, створений представниками Управління патрульної поліції в м. Кропивницький, переміг в конкурсі грантів від Британської ради та був успішно реалізований на території міста в 2017 році.
Дитячий травматизм за даними ВООЗ наразі є однією з найбільших світових проблем охорони здоров’я, зокрема і в Україні. Загострення екологічної ситуації, соціальні та воєнні виклики, помітні зміни у техногенній сфері посилюють ймовірність виникнення глобальних небезпек та мають сьогодні негативний вплив на здоров’я українців. Забезпечення екологічної, техногенної і соціальної безпеки стає однією із головних проблем держав і народів. Під цим кутом зору тематика заходу на сьогодні має надзвичайно актуальне значення. Адже категорії «безпека життєдіяльності» і «здоров’я» в сучасному цивілізованому світі виступають «візитною карткою» соціально-економічної зрілості, культури і процвітання держави. А діти – майбутнє держави.

0

 664 | 
 Пульс | 
 2018-02-09 14:20:17 | 
 новини, Київщина, Київська область, безпека, Бородянський район, діти, населеня, Немішаєво
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама