Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Шкільний інструментальний конкурс «Українська народна пісня» в Макарівській дитячій школі мистецтв

12 лютого 2018 року о 15:06

 | 
 | 4/5 (1)
«Я не знаю людини, яка б не любила слухати музику та пісні. Співи оточують нас від самого початку нашого життя, сказала кореспонденту РІА«Пульс» підприємець із Макарова Леся Герасименко. -
Особливо прекрасна народна пісня. Це справжня душа народу. Українська пісня вбирає в себе все народне та особисте людське життя. Перший спів, який ми чуємо – це колискова, яку нам співає мама або бабуся, і в ній бринить материнське тепло, любов та ласка.
Потім, коли ми дорослішаємо, у наш світ входять пісеньки улюблених казкових героїв, персонажів дитячих мультиків. Ми самі співаємо дитячі пісні – у школі, на відпочинку. Це - пісні єднання зі світом, пісні дружби. На зміну їм приходять мелодії юності, нічні романтичні балади першого кохання. А згодом ми самі зможемо заспівати колискові своїм малюкам...
На жаль, зараз не всі мами співають своїм дітям колискові. Більшість сучасних мам хіба що спроможні ввімкнути через колонки комп’ютера запис української колискової – щоб приспати дитину за її допомогою. А шкода, адже мамина колискова сповнена любові, тепла, ніжності, які адресовані саме її дитині, найдорожчій в світі.
У народну пісню вкладено душу всіх, хто співав її протягом багатьох років. І кожен, хто співає її знову, додає до неї частку своєї власної душі. І тому народна пісня - це істинна духовна скарбниця.
Можливо, зараз серед молоді не дуже модно слухати народну пісню, але я знаю, що музичний стиль фолк, де поєднуються надбання сучасної музики та традиції народних співів, зараз дуже популярний в світі. Одноденні пісеньки швидко забуваються, а народна пісня залишається. Просто не всі ще, гонячись за модою, усвідомили її цінність у своєму житті».
Ми, дорослі, повинні піклуватися про те, щоб національне музичне надбання нашої країни знали та вивчали наші діти. Тому викладачі Макарівської дитячої школи мистецтв запропонували провести шкільний конкурс на краще виконання народної пісні в інструментальному перекладі на різних інструментах. Взяли участь в конкурсі майже 30 учнів. Протягом лютневого дня в Макарівській ДШМ звучала українська народна пісня в різних стилях (навіть у джазовій інтерпретації) на фортепіано, баяні, цимбалах, гітарі та, звичайно ж, на бандурі.
Учасників було розділено на три номінації: молодша, середня та старша групи.
Переможцями цього конкурсу-свята стало 12 учнів.
Перше місце зайняли Софія Мількевич (викл. Мельниченко Т.М.), Віталій Юхимець (викл. Кукса Б.М.), Даниїл Карпець (викл. Скорик Т.М.) та Олександра Кононець (викл. Саленко І.М.).
Друге місце розділили Назар Єфремов, Ярослав Кучеренко (виклСадковський В.Л.), Павло Писренко, Софія Ноздріна (викл. Скорик Т.М.).
Третє місце вибороли початківці – Олександр Шульга (викл. Саленко І.М.), Дмитро Петрушенко (викл. Скорик), в середній та старшій групі Іван Хохлюк(виклТрощук С.Р.) та Вероніка Марченко (виклЧихун С.М.)
Переможцям вручили солодкі подарунки від спонсора Лесі Герасименко та грамоти від дирекції школи. Свято української народної пісні відбулося і надихнуло виступити з тематичним концертом і розказати про українську народну пісню учням Мотижинській ЗОШ.

0

 1633 | 
 Пульс | 
 2018-02-12 15:06:10 | 
 новини, Київщина, Київська область, Макарів, номінації, переможці, українська народна пвсня, учні, школа, школа мистецтва
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама