Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Рада запровадила електронну реєстрацію місця проживання

5 листопада 2021 року о 15:41

 | 
 | 4/5 (1)

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №5463 "Про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларування місця проживання в Україні". За відповідний документ проголосувало 238 народних депутатів.

«Це значить, що штамп у паспорті та славнозвісний паперовий додаток до ID-картки – у минулому»,– пояснили у пресслужбі сервісу "Дія".

Зазначається, що тепер територіальні громади зможуть вести реєстри в електронному форматі, що дасть змогу зробити послугу з реєстрації місця проживання онлайн доступною по всій Україні.

До того ж не треба буде особисто ходити до військкомату для отримання "прописки", адже електронні реєстри забезпечують передачу даних. Крім того, соціальні та медичні держпослуги можна буде отримати без прив‘язки до місця реєстрації.

Водночас, у "Дії" наголосили, що місце реєстрації не даватиме людині право власності на житло – а тільки повідомлятиме державу про фактичну адресу людини.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, законом запроваджується декларування місця проживання – повідомлення особою органу реєстрації адреси свого місця проживання в електронній формі за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг з подальшим внесенням такої інформації до реєстру територіальної громади.

Для цього законом передбачено запровадження міжвідомчої електронної взаємодії – обміну інформацією, що здійснюється між реєстрами територіальних громад, відомчою інформаційною системою центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері реєстрації фізичних осіб, державним демографічним реєстром, Єдиною інформаційною системою Міністерства внутрішніх справ України та іншими інформаційно-комунікаційними системами.



0

 169 | 
 Пульс | 
 2021-11-05 15:41:49 | 
 новини, Київщина, Київська область
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама