Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Радіація не стала перешкодою для майже півтисячі самоселів, які зараз проживають у Чорнобильській зоні відчуження

12 лютого 2018 року о 16:47

 | 
 | 4/5 (1)
А це переважно корінні мешканці, котрі повернулись у свої домівки після евакуації 1986 року, коли стався вибух на атомній електростанції.
Зона відчуження живе своїм життям – тут святкують дні народження і ходять одне до одного в гості. Взагалі, тут кожного, хто заходить у двір, можуть пригостити маринованими грибами, малосольними огірками чи свіжо звареною картоплею. Тут немає магазинів, лікарень та газопроводу, а щоб купити хліб – самоселів чекають його доставки по кілька тижнів.
Попри те, що автомагазин привозить сюди хліб та продукти раз на кілька тижнів, заправка балонів можлива лише раз на рік, а лікарі взагалі відсутні, тутешні мешканці запасаються дровами, економлять пропан і не скаржаться на стан здоров'я.
В чорнобильську зону часто навідуються туристи, навіть частіше, ніж мешканців постачає машина з продуктами. Проте, їхні родичі чи державні служби на кшталт ДСНС чи соцпрацівників приїжджають з відвідинами не надто часто. Хоч гостям зони відчуження життя в Чорнобилі та навколишніх селах схоже на фантастичний фільм, для місцевих – це звичайні будні, яких вони не проміняють на жодні блага цивілізації.
 

0

 842 | 
 Пульс | 
 2018-02-12 16:47:43 | 
 новини, Київщина, Київська область, блага, радіація, самосел, цивілізація, Чорнобиль
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама