Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Києво – Святошинський район готовий до врегулювання надзвичайних ситуацій через повені і сходження криги

7 березня 2018 року о 18:12

 | 
 | 4/5 (1)
Сьогодні відбулася апаратна нарада у голови Києво-Святошинської райдержадміністрації Мирослави Смірнової за участі голови районної ради Вадима Гедульянова, заступників голови РДА Артема Кошика і Михайла Лєзніка, керівників структурних підрозділів адміністрації, а також начальників районних структур.
У межах порядку денного про роботу зі зверненнями громадян прозвітували директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Мельниченко і директор районного територіального центру обслуговування одиноких громадян та інвалідів Зінаїда Блик.
Варто зазначити, що на сьогодні актуальним питанням залишається пошук нового приміщення для терцентру. Наразі соціальні працівники виконують свою роботу не в найкращих умовах у старому приміщенні в Боярці. Голова РДА дала доручення заступнику Михайлу Лєзніку вивчити ситуацію та знайти комфортне для роботи і обслуговування громадян приміщення.
Обговорили надзвичайно актуальне питання щодо підготовки до пропуску льодоходу та запобігання підтоплення населених пунктів на території району у весняний період.
Варто зазначити, що на сьогодні розроблений чіткий план дій для місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, який забезпечує максимально ефективне реагування у разі весняної повені, льодоходу та дощових паводків. Відповідно до якого передбачене: утворення оперативних штабів; забезпечення постійного моніторингу гідрологічної обстановки на водосховищах і річках з метою протидії підтопленням населених пунктів; створення запасів матеріалів для будівництва водозахисних і тимчасових дамб; берегоукріплення, ремонт водозахисних споруд, нарощування дамб для захисту населених пунктів, об’єктів господарювання і дорожньої інфраструктури від шкідливої дії води; поповнення запасів місцевих резервів паливно-мастильних матеріалів для ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій тощо.
«Спільно нам вдалося організувати роботу так, щоб уникнути колапсу на дорогах у зв’язку зі снігопадами. Дякую районному підрозділу ДСНС та районному дорожньому управлінню за роботу. Проте зараз ми концентруємо наші зусилля, щоб не допустити підтоплення населених пунктів у зв’язку з різкою зміною погоди», – зазначила Мирослава Смірнова.
У свою чергу Вадим Гедульянов наголосив на важливості вчасного інформування населення щодо можливого погіршення ситуації. «Через сайти РДА і райради, а також офіційні сторінки у соціальних мережах ми інформуватимемо та оповіщуватимемо населення про погіршення гідрометеорологічної обстановки під час пропуску повені, сходження криги та у разі загрози підтоплення населених пунктів. Тому слідкуйте за новинами», – додав він.
Крім того, заслухали доповідь військового комісара Олега Гончарука щодо ходу призову на військову службу за контрактом та про хід весняного призову до Збройних сил України у Києво-Святошинському районі.
Наостанок про дільність архівного сектору РДА за підсумками 2017 року прозвітував завідувач Дмитро Яворський.

0

 903 | 
 Пульс | 
 2018-03-07 18:12:11 | 
 новини, Київщина, Київська область, Києво-Святошинський район, крига, Мирослава Смірнова, сходження криги
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама