Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Мега-електростанція будуватиметься у Чорнобилі?

19 березня 2018 року о 17:35

 | 
 | 4/5 (1)
Сьогодні, 19 березня у Києві відбулася презентація попереднього техніко-економічного обґрунтування встановлення парку наземних сонячних панелейпотужністю 1,2 ГВт у Чорнобильській зоні відчуження. На брифінгу побував кореспондент інформаційного порталу «Пульс».
Під час прес-конференції розробників проекту було озвучено результати розрахунків запланованого фінансування техніко-економічного обґрунтування для будівництва сонячного парку у зоні відчуження, які були зроблені компанією Tractebel Engineering, світовим лідером у галузі відновлювальної енергетики, за кошти французького Уряду.
Мета дослідження - оцінка техніко-економічної доцільності спорудження потужної сонячної електростанції (СЕС) у зоні відчуження та аналіз особливостей зведення такого об’єкта на території, яка зазнала радіоактивного забруднення порівняно зі стандартною сонячною електростанцією.
У дослідженні враховано особливості території, рівень радіоактивного забруднення території, на якій заплановано розміщення об’єктів сонячної енергетики, правила радіаційної безпеки під час проведення робіт, а також ряд інших важливих показників
У заході взяли участь: Остап Семерак - Міністр екології та природних ресурсів України; Ізабель Дюмон - Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні; Віталій Петрук - Гoлова Державного агентства України з управління зоною відчуження.
Детальнішу інформацію про майбутнє спорудження електростанції читайте на нашому порталі.

0

 522 | 
 Пульс | 
 2018-03-19 17:35:37 | 
 новини, Київщина, Київська область, електростанція, мега-електростанція, Чорнобиль
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама