Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

50-та сесія в Ірпені, або “бойовий секс-листок”, зарахування більше 21 мільйона гривень пайової участі та незаконний дозвіл на видобуток торфу

27 квітня 2018 року о 07:43

 | 
 | 4/5 (1)
26 квітня, на роковини Чорнобильської трагедії, в Ірпені відбулася ювілейна 50-та сесія Ірпінської міської ради. Влада вдалася до чергового політичного піруету — несподівано перенесла її початок із 10-ї та 9-ту годину, вчасно не повідомивши громаду.
Напевне, можновладці злякалися, що на засідання прийдуть мешканці ЖК “Суворов”, обурені відключенням електроенергії, які збиралися перекривати трасу Ірпінь-Київ та делегувати своїх представників на сесію.
Серед скандальних рішень — зарахування чергових сум пайової участі забудовникам, надання дозволу окремим особам на видобуток торфу в заплаві р. Ірпінь, розробка детального плану територій земельних ділянок з перспективою можливої багатоповерхової забудови.
50-та сесія в Ірпені: “бойовий секс-листок”, зарахування більше 21 мільйона гривень пайової участі та незаконний дозвіл на видобуток торфу
У сесійні залі розповсюдили “бойовий листок” — “Зірка Приірпіння-горбатий”. Папірець вийшов друком без “опізнавальних знаків”. У ньому невідомі намагалися дискредитувати редактора газети “Зоря Приірпіння” Олександра Наказненка та власника ІА “Погляд” Олексія Зіневича.
Це вже не перша спроба використати секс-скандали у політичному протистоянні влади та конструктивної опозиції. Якщо раніше брудні маніпуляції карплюківські блазні виставляли навіть на власних сайтах, то тепер це робиться інкогніто.
Адже і досі розглядаються у суді справи про захист честі та гідності від пасквілів, але фігуранти, до яких подано позови, на засідання не з’являються.
Смішно, що мер Ірпеня Володимир Карплюк, побачивши ці “бойові листки”, назвав їх “порнографією”, яку, мовляв, можна розповсюджувати, де завгодно, але не в стінах міської ради.
Найбільш активним опонентом Карплюка на сесії був депутат-свободівець Богдан Мельничук. Мер та його депутатське оточення із “Нових облич” повсякчас перебивали виступаючого, намагалися дискредитувати, звинувачували у некомпетентності, глузували.
І це все — на звичайне прохання депутата пояснити певне питання. Не відомо, навіщо у порядку денному записані доповідачі-посадовці, якщо вони не виступають на широкий загал. А голосування відбуваються наче в автоматичному режимі: питання озвучили та ухвалили.
Фактично громадян, які приходять на сесії, позбавляють права на отримання інформації. Тому складається враження, що влада вирішує питання кулуарно, тихцем.
Так, лише з проектів рішень, оприлюднених свободівцями, стало відомо, що забудовникам вчергове зараховано пайову участь на суму більше 20 млн грн виконаними роботами.
50-та сесія в Ірпені: “бойовий секс-листок”, зарахування більше 21 мільйона гривень пайової участі та незаконний дозвіл на видобуток торфу
Деякі об’єкти, зокрема парки та сквери, у цьому плані перетворюються на “золоте дно”, адже через них “пропускають” десятки мільйонів гривень “живих” коштів, які мали б потрапити до міського бюджету.
Влада налаштована зносити об’єкти комунальної власності, які визнають непридатними до подальшої експлуатації, на ці земельні ділянки розробляється детальних план території. Є реальна загроза, що на їх місці можуть вирости висотки.
Це стосується приміщень паспортного столу, будівель по вул. Слов’янська. А по вул. Підгірній начебто хочуть облаштувати ринок поблизу залізничного мосту.
Більшістю голосів мовчки схвалено й питання про погодження видобування торфу Олександрі Романюк і Тамарі Сташенко на земельних ділянках, які знаходяться у власності громадян. А це площа понад 33 га.
Абстрактне формулювання приховує, що ці землі — у заплаві р. Ірпінь. Вони перебувають за межами нашого міста, тому міська рада не має права ними розпоряджатися.
У своєму коментарі депутат Київської облради Ігор Домбровський наголосив, що Карплюк використовує ресурси міста на догоду свого оточення та себе особисто. Стихійна забудова поглинає усі вільні землі, знищується приватний сектор.
Натомість зростає навантаження на інфраструктуру, катастрофічно не вистачає шкіл, садочків. Соціальна напруга у місті зростає, що може стати міною сповільненої дії. Мер несе повну персональну відповідальність за дерибан, що відбувається в Ірпені.

0

 800 | 
 Пульс | 
 2018-04-27 07:43:19 | 
 новини, Київщина, Київська область
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама