Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Бориспіль взявся за МАФи

29 травня 2018 року о 09:55

 | 
 | 4/5 (1)
Знесення незаконних МАФів на вул. Нижній Вал та за міським кінотеатром стало першою гучною справою, якою оновлений відділ контролю за благоустроєм Бориспільської міської ради на чолі з Рустамом Хамракуловим заявляє, що порядок у Борисполі буде наведено.
Бориспіль взявся за МАФи

Перші пішли
Рішення виконавчого комітету Бориспільської міськради про знесення двох кіосків поблизу «Ощадбанку» прийняте у 2012 році, але не було втілене в життя. Для РустамаХамракулова та відділу, який він очолює, це теж було непросто. Неофіційно він розповів, що довелося подолати не лише паперову тяганину, але і спротив власників, які через окремих депутатів намагалися загальмувати процес.
Прикладом столиці щодо знесення МАФів Бориспіль не користувався, обійшлося без погромів. На кіосках були офіційні попередження про знесення. 21 травня відбувся демонтаж, власники мали час вивезти товар.
Допомогу технікою надали
КП «Бориспільводоканал» та «ВУКГ». Кранівнику вдалося перемістити громіздкі вагончики понад електромережами, не зачепивши жодного, і повантажити на транспортний засіб. Усього «пішли» геть перші три кіоски.
Недоторкана «лоховка»
Це другий випадок на моїй пам’яті, коли у місті прибиралися незаконні МАФи. Перший кіоск стояв на розі вул. Київський Шлях та Глибоцька, його знесли, але на тому місці з’явився новий, «Форнеті», який стоїть досі у ряду із іншими незаконними МАФами на так званій «лоховці». Є там і кіоск «Шаурма», щодо знесення якого давно прийняте судове рішення. Воно застрягло у виконавчій службі. «Вісті» спробували поцікавитися у виконавців про його долю, отримали усну відповідь, що газета не є стороною у справі, тому без запиту відповіді не буде. Офіційний запит до виконавчої служби подав депутат округу, куди входить «лоховка», Олег Верес. Відповіді поки не отримав. Рустам Хамракулов запевнив, що кіоск «Шаурма» — наступний на знесення.
Бориспіль взявся за МАФи

Нагадаємо, поодинокі спроби міської влади об’єднати продавців незаконних точок торгівлі на «лоховці», щоб відмовитися від кіосків і отримати цивілізовані умови торгівлі, ні до чого не призвели. Заступник Бориспільського міського голови з питань будівництва Дмитро Гопанчук на початку 2018 року повідомляв «Вістям», що навесні на торговців із «лоховки» подаватимуть до суду на з несення їхніх незаконних споруд, якщо із ними не вдасться домовитися на спільних зборах. Але «Вісті» запрошення на зібрання не дочекалися. Дмитро Гопанчук каже, що планується воно вже на початку червня. Знаючи, як довго тривають судові розгляди та апеляції, наскільки повільною є робота виконавчої служби, неважко уявити, що «лоховка» житиме і працюватиме ще не один рік. І відділ благоустрою буде безсилим, бо встановити кіоск незаконно можна, а щоб знести його, потрібна законна процедура.
Бориспіль взявся за МАФи

Генделик попросили
Стало відомо, хто власник незаконного МАФу, що був встановлений самовільно минулого тижня перед входом до міського парку з боку кафе «Маріанна» за сітілайтами Бориспільської міської ради. На засідання торговельної депутатської комісії було винесено питання про «Розгляд заяви ФОП Крисько К.С. щодо здійснення виїзної торгівлі кавою по вул. Київський Шлях, 71 (міський парк) терміном до 31 грудня 2018 року». Підприємцю було відмовлено і винесено припис прибрати кіоск протягом 5 днів. Термін завершився 21 травня. У відділі благоустрою виконкому міськради повідомили, що до них зверталися із проханням продовжити термін ще на 5 днів (до наступної комісії). Невже міська влада дасть на цей МАФ офіційний дозвіл? Тоді це буде першою точкою нової «лоховки» вже навпроти міськвиконкому.

0

 474 | 
 Пульс | 
 2018-05-29 09:55:52 | 
 новини, Київщина, Київська область
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама