Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Вирішиться доля сміттєзвалища на території Новозаліської сільської ради

1 червня 2018 року о 08:46

 | 
 | 4/5 (1)
29 травня пройшла запланована робоча зустріч з питання функціонування полігону твердих побутових відходів «Утілсервіс» на території Новозаліської сільської ради.
На зустрічі були присутні т.в.о. голови Бородянської райдержадміністрації Валентин Корнієнко, голова Бородянської районної ради Георгій Єрко, перший заступник голови Бородянської райдержадміністрації Віктор Барчан, депутати Київської обласної ради Сергій Кармазін та Галина Єрко, делеговані представники райдержадміністрації та райради, Новозаліської сільської ради, ТОВ «Утілсервіс» і громадськості.
В рамках зустрічі відбулось обговорення можливої подальшої співпраці з ТОВ «Утілсервіс» та виїзд на територію сміттєзвалища, що знаходиться на території Новозаліської сільської ради. Також обговорювалося питання щодо попередження техногенно-екологічної небезпеки при сортуванні, зберіганні та захороненні відходів з дотриманням Закону України «Про відходи» та ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля».
За результатами виїзду учасниками зустрічі узгоджено подальші дії щодо функціонування полігону твердих побутових відходів.
«На сьогодні через стан, в якому перебуває полігон твердих побутових відходів на території Нового Залісся, можна назвати просто «стихійним сміттєзвалищем». Коли ми разом з представниками райдержадміністрації, райради, Новозаліської сільради та громадськості приїхали туди, то просто ужахнулися побаченому», – розповідає Сергій Кармазін, депутат Київської обласної ради та керівник робочою групою при Бородянській РДА з питань функціонування полігону твердих побутових відходів, – «Ліс вже знаходиться прямо на сматєєзвалищі, дерева падають, сміття лежить просто горами по 10–12 метрів. Тому стало питання обмежити ввезення сміття із-за меж району на даний «полігон». Також підготовлене звернення до депутатів Новозаліської сільської ради та громади тимчасово надати можливість району завозити сміття. Робочою групою паралельно буде розроблений кошторис вартості для населених пунктів Бородянського району по утилізації сміття і розгляд альтернативних сміттєзвалищ в сусідних районах. Крім того було доручено визначити яким чином ТОВ «Утілсервіс» зможе гарантувати як пожежну, так і екологічну безпеку даного полігону. І останнє, найближчим часом планується об’явити конкурс щодо підписання договору для подальшого утримання полігону, яке влаштовувало б громаду».
Як повідомлялося раніше, рішення щодо призначення чергового засідання було прийнято після обговорення та тривалої дискусії робочою групою при Бородянській РДА з питань функціонування полігону твердих побутових відходів 23 травня.

0

 611 | 
 Пульс | 
 2018-06-01 08:46:41 | 
 новини, Київщина, Київська область
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама