Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

У Ворзелі відбудеться реконструкція військових подій часів Другої світової війни

30 жовтня 2019 року о 14:58

 | 
 | 4/5 (1)

Традиційно у Ворзелі проходить Фестиваль реконструкторів військових подій часів Другої світової війни, цьогоріч вже сьомий.

Ворзель – невеличке курортне містечко поблизу Києва, що під час Великої Вітчизняної відзначився створенням власного руху опору, самобутньою особливістю якого був віковий склад бійців підпілля – це були 13–15-річні підлітки.

Саме діти-підпільники, створивши "під носом" окупантів озброєну групу з 12 осіб, розгромили гарнізон у кількості 200 власівців і таким чином самостійно звільнили рідне селище. Наступного дня радянські війська увійшли до Ворзеля без бою – гітлерівців там уже не було. Як зазначається у звіті командира частини, яка цього ж дня увійшла до Ворзеля, діти-підпільники, розбивши власівців, зберегли від повного знищення також і прилеглі села Михайлівку-Рубежівку, Козинці, Діброва-Леніно. Це винятковий приклад героїзму українського народу. Підпільну боротьбу з фашистами ініціював сам народ, прості люди, а не компартійні лідери, на рахунок яких в подальшому була переписана історична правда.

Цього року на фестиваль до Ворзеля прибувають понад 100 реконструкторів з Києва та області, Одеси, Житомира, Миколаївської, Херсонської областей.

3 листопада відбудеться масштабна реконструкція бою за визволення Ворзеля (понад 100 учасників, військова техніка) та урочистості біля монументів загиблим героям.
Початок заходів – 12.00.

Організатори:
Ворзельська селищна рада
Бучанська об’єднана територіальна громада
Відділ культури, національностей та релігій Ірпінської міської ради
Музей історії та культури «Уваровський дім»
ГО «Бучанська спілка ветеранів війни – учасників бойових дій АТО та їх сімей»
ВІГ «Морська піхота Дніпровської військової флотилії» (Київ)
та за особистого сприяння Василя Олексюка.



0

 622 | 
 bucha.com.ua | 
 2019-10-30 14:58:16 | 
 новини, Київщина, Київська область, Ворзель
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама