Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Київщина стане пілотною областю по запровадженню інноваційних технологій в харчуванні дітей

31 січня 2020 року о 13:24

 | 
 | 4/5 (1)

30 січня в Офісі Президента України відбулася зустріч дружини Президента України Олени Зеленської з головою Київської обласної державної адміністрації Олексієм Чернишовим та Міністром освіти і науки Ганною Новосад, – повідомляє прес-служба Київської обласної держадміністрації.

Обговорили якість освіти в Київській області, шкільного харчування; перспективи завершення будівництва шкіл, насамперед довгобудів. Повідомляє пресслужба КОДА.

Олексій Чернишов ознайомив Олену Зеленську із ситуацією в обласних закладах освіти. Зокрема, розповів про організацію харчування та вже запроваджені новації в шкільних харчоблоках, про плани щодо будівництва нових шкіл та вже завершені об’єкти.

«На сьогодні в області 702 середні школи, в яких понад 223 тисячі учнів. Вони – майбутнє держави. Тому наша головна задача – зробити все, щоб діти навчалися в комфортних умовах. Щоб, після закінчення школи, вони залишалися в Україні вчитися далі, працювати і жити», – зазначив очільник Київської ОДА.

Під час розмови з’ясували, що Київщина може стати прикладом для інших областей щодо якісного харчування дітей у навчальних закладах. Для цього найближчим часом буде проведено аудит харчоблоків всіх шкіл. 10 найкращих візьмуть до пілотної програми. Ще 10 харчоблоків, де розпочнеться цей проєкт, буде відремонтовано з нуля.

За результатами зустрічі також домовилися провести на базі Київської області всеукраїнський форум із стратегії розвитку освіти в Україні.

Нагадаємо, що з метою реалізації Указу Президента України, область реалізує пілотний соціально-освітній проєкт «Якісне харчування – здорова дитина». На сьогодні, гаряче харчування отримують 132 118 учнів.

Спеціально для дітей та підлітків на Київщині розробили нове меню «Здорова їжа щодня».

Крім того, щоб поліпшити якість харчування в області:

– 60 закладів використовують програму «Електронне меню»;

– заклади освіти запроваджують мультипрофільне меню та окремі страви з меню Євгена Клопотенка (міста Ірпінь, Буча, Бориспіль та Васильківський, Обухівський райони);

– запроваджують програму «Інтернет-меню», що дозволяє батькам і учням обирати меню та розраховуватися через електронні платіжні системи – «Карткою учня»;

– у Білій Церкві проходить тестування програми «шведський стіл»;

– у Бориспільському та Васильківському районах, м. Василькові поширюються вейдингові автомати з продажу здорової їжі в навчальних закладах.



0

 660 | 
 КОДА
 2020-01-31 13:24:55 | 
 новини, Київщина, Київська область, Біла Церква, Бориспіль, Бориспільський район, будівництво шкіл, Буча, Васильків, Васильківський район, Ганна Новосад, голова, діти, довгобуд, довгобуди, заклад освіти, заклади освіти, здоров'я, ЗОШ, інновації, Ірпінь, Київоблдержадміністрація, Київська обласна державна адміністрація, Київська обласна держадміністрація, Київська облдержадміністрація, КОДА, Міністерство освіти і науки, Міністр освіти і науки, навчання, область, Обухівський район, Олена Зеленська, освіта, Офіс Президента України, перша леді, Президент, Президент України, розвиток, середня школа, учні, Форум, харчоблок, харчування, харчування дітей, шкільне харчування, школа, школи
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама