Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Сьогодні в Ірпені відбулася година пам'яті Героїв Крут

29 січня 2018 року о 17:05

 | 
 | 4/5 (1)
29 січня в Центральній бібліотеці міста Ірпеня відбулася година пам’яті Героїв Крут «Через Крути – в майбутнє».
Нагадаємо, 29 січня – День пам’яті героїв Крут (100 років тому (1918) відбувся бій між київськими студентами й більшовиками під Крутами, де полягло в нерівній боротьбі 300 студентів).
Бій під Крутами, мав вагоме історичне значення, бо затримав більшовиків на декілька днів, чим дозволив урядові УНР вперше за понад 150 років (з часів скасування Гетьманщини) добитися міжнародного визнання України на переговорах у Бресті.
Брест-Литовський мирний договір (9 лютого 1918 року) УНР з державами Четвертного союзу (Німеччина, Австро-Угорщина, Туреччина, Болгарія) був по суті першим міжнародно-правовим актом, який визнав УНР суб’єктом міжнародного права.
Договір передбачав припинення воєнних дій, визначення західних кордонів України, встановлення дипломатичних відносин, обумовлював засади торговельний зносин, обміну військовополоненими й інтернованими.
За умовами таємного договору між УНР та Австро-Угорщиною від 8 лютого Україна отримувала Холмщину та Підляшшя. Буковина та Галичина ставали автономіями у складі Австро-Угорщини. В Криму мала утворитись мусульманська республіка у складі України.
Головне – за Брест-Литовським мирним договором між більшовицькою Росією та Четвертним союзом Україна ставала незалежною державою.
Росія зобов’язувалася визнати право українського народу на самовизначення, законність влади Центральної Ради, укласти з нею мир, негайно вивести з української України формування Червоної гвардії, припинити антиукраїнську пропаганду.
 

0

 594 | 
 Пульс | 
 2018-01-29 17:05:07 | 
 новини, Київщина, Київська область, Герої Крут, день пам'яті, Ірпінь, Київська область
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама