Поділитися
1
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Червоний хрест: допомога за допомогу

26 червня 2020 року о 17:22

 | 
 | 4/5 (1)

Коли потрібна допомога в складні часи ми завжди чуємо про Червоний хрест. Зараз триває пандемія. Нікуди не поділися інші проблеми нужденних людей.

Давайте дізнаємося, як живе та працює Ірпінський осередок Товариства Червоного хреста (офіс якого знаходиться в селищі Гостомель), у його керівника Валентини Забарило.

– Валентино Володимирівно, як працює Червоний хрест нині?

– З самого початку запровадження карантинних заходів, наші волонтери активно підключилися до роботи.

Ми приймали та розповсюджували гуманітарну допомогу. Зокрема, привозили продуктові набори людям, яку в силу свого поважного віку погано рухаються.

– А зараз вже менше роботи?

– Ні. Бо наш осередок було обрано для участі у проекті профілактики негативних наслідків карантину та ізоляції за підтримки Червоного хреста Данії. Знаєте, бувають психологічні ускладнення, коли людина довгий час була одна чи, не приведи Господь, перехворіла.

Нам надійшла благодійна допомога у вигляді гігієнічних та психосоціальних наборів. Загальною кількістю 350 штук. Їх ми й розповсюдили серед багатодітних сімей, одиноких людей та громадян, які опинилися в складних життєвих обставинах.

– А хто може скористатися вашою допомогою?

– Це мешканці міста Ірпінь та селища Гостомель. Саме там мешкає більшість наших підопічних.

– Ви вже давно маєте місце свого постійного осідку саме Гостомель. Хто в селищі є найбільшим благодійником, так би мовити донором, добрих справ місцевого Червоного хреста?

– Ми працюємо в приміщенні, яке нам люб’язно надав Юрій Ілліч Прилипко. Селищний голова постійно нам надає різноманітну допомогу та приділяє увагу. За що безмірно вдячні як волонтери, так і підопічні. Це людина великої та чуйної душі.

Допомагають нам і інші добродії. Хочу назвати директора однієї з аптек Олену Симоненко. Пані Олена регулярно надає допомогу медикаментами. Наш банк одягу постійно поповнюється завдяки співпраці з місією Євангельської баптистської церкви. Підприємство «Агрохолдинг» допомагає нам овочами. Є й інші добрі серця.

– Може є якісь проблемні питання у вашій організації, які потребують уваги та вирішення?

– Наші колеги в Броварах мають в штаті медичну сестру. Хотілося щоби такий фахівець був і в нас. Також, ми працюємо на дуже старенькому комп’ютеру. Для роботи зі звітністю та документами, нам потрібна працююча оргтехніка. Може відгукнеться хтось, хто має бажання і можливість, подарувати для осередку Червоного хреста ноутбук? Ми та наші підопічні будемо дуже вдячні. А так, ми не звикли скаржитися на життя, навіть, коли воно, як зараз, дуже мінливе і непередбачуване. Ми працюємо з людьми. І найбільша оцінка нашої праці – це вдячні очі наших підопічних.



1

 2139 | 
 Газета Гостомеля
 2020-06-26 17:22:21 | 
 новини, Київщина, Київська область, COVID-19, аптека, аптеки, багатодітна сім'я, багатодітні сім'ї, благодійна допомога, благодійність, Бровари, вдячність, волонтер, волонтери, гігієна, Гостомель, Гостомельська об'єднана територіальна громада, Гостомельська ОТГ, гуманітарна допомога, Данія, добрі справи, добродії, добродій, донор, донори, допомога, ізоляція, Ірпінь, карантин, карантинні заходи, керівник, комп'ютер, комп'ютери, комп'ютерна техніка, коронавірус, ліки, людина, медикаменти, місто Ірпінь, ноутбук, ноутбуки, одинока людина, одинокість, одяг, оргтехніка, осередок, пандемія, період карантину, персональний комп'ютер, персональні комп'ютери, підопічний, підопічні, підтримка, Прилипко, Прилипко Юрій Ілліч, проблема, проблеми, продукти, проект, проєкт, профілактика, профілактичні заходи, самотність, самотня людина, селище Гостомель, складні часи, скрута, соціальна підтримка, соціальний захист, соціальний захист населення, Товариство Червоного хреста, увага, хвороба, хвороби, Червоний хрест, Юрій Прилипко
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама