Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Втручання з боку місцевої влади заважає підприємцю з Гостомеля будівництву його магазину

25 липня о 08:37

 | 
 | 4/5 (1)

Бізнесмен Ігор Ковтун стверджує, що не може вести свій бізнес у Гостомелі через постійне втручання людей з оточення представників місцевої влади.

Робітник на об'єкті Ковтуна Руслана стикнувся з багатьма труднощами, включаючи пошкодження автомобілів.


"Дивлюся, незнайомий чоловік на автомобілі заїжджає так потроху, перетинаючи суцільну лінію. Припаркувався. Чую зашипіло щось і як вибухне. Я підходжу до колеса, дивлюся а воно прорізане", – розповів він.


Ігор Ковтун, власник об'єкта, вказує на регулярність подібних подій.

Сергій Макарчук, представник Ковтуна, повідомив, що вдалося визначити автомобіль та особистість зловмисника завдяки телефону.


"Ми зафіксували саму машину та особистість на телефон. Тобто ми розуміли, хто це. І ми поїхали Гостомелем. Дивом зустріли цю машину біля міської ради", – повідомив він.


Порушник зізнався, що виконував вказівки Олександра Іванова. Як пояснив сам Ігор Ковтун в ексклюзивному коментарі СтопКору, Іванов є чоловіком першої заступниці голови військової адміністрації Гостомеля Ольги Прилипко.

Ковтун стверджує, що Іванов з'явився в його житті минулого року, коли він придбав ділянку землі біля Гостомельського ринку, на якій розташовані практично всі торгові точки селища.


"Ділянку купили вже зі зміненою цільовою, на неї вже були отримані містобудівні умови у 2019 році. Тобто придбав землю під законний бізнес. Тим більше, що це магазин на 100 квадратів, який приноситиме до 300 тисяч грн на місяць податків до місцевого бюджету", – зазначив підприємець.


З початком будівництва на об'єкт почали приїжджати місцеві чиновники, муніципальна варта, поліція та представники ТЦК. Серед них був Олександр Іванов. На відео з камер спостереження видно близько десятка людей, зокрема Іванова.


"Сюди почав приїжджати, наскільки я розумію, Олександр Іванов. І давав вказівки поліції та представникам ТЦК, що їм потрібно робити. Їм прямо говорили, що треба заходити на об'єкт, зупиняти будівництво", – додав Ігор Ковтун.


Іванов називає себе "простим мешканцем Гостомеля", але при цьому загрожує необмеженою владою.

Ігор Ковтун зазначає, що сусідні підприємці працюють без проблем, а його об'єкт стикається із постійними перешкодами:


"Були ще інциденти. І відрізали нам електроенергію комунальною вежею. Це знято на камеру і ми подали відповідні позови до поліції, порушено кримінальне провадження. І нам чомусь не вводять в експлуатацію цей об'єкт, хоча всі документи є. І, як кажуть нам представники органу, яким цим займаються, їх засипають листами із сільської ради та представники того ж Іванова".


Підприємцю не дозволяють не тільки ввести об'єкт в експлуатацію, а й навести лад навколо. Адміністрація не дає дозволу на відновлення тротуару, хоча його розрили з дозволу на перенесення каналізаційної труби.

Редакція СтопКору також зв'язалась із підприємцем Ковтуном та запитала про ситуацію.


"Ми за власні кошти поміняли каналізацію та залили фундамент. Після цього почалися погрози зі сторони Олександра Іванова. Мені сказали, що цього об'єкту тут не буде, бо вони не дадуть побудувати тут нічого. Постійні приїзди поліції, приїзди ТЦК. Також один із останніх випадків – вони порізали шини", – сказав Ігор Ковтун в ексклюзивному коментарі СтопКору.


СтопКор звернувся з відповідним запитом до Гостомельської СВА, чекаємо на офіційний коментар.

Нагадаємо, що у зоні відчуження Чорнобильської області виникла проблема з роботою підприємців через дивну політику керівництва ГАЗО, яке загальмувало надання дозволів на ведення торгової діяльності. Представники бізнесу припускають, що у такий спосіб перший заступник голови ГАЗО Андрій Тимчук лобіює інтереси "власного" рітейлера. А в самому ГАЗО після тривалого мовчання все ж таки пояснили, чому заблокували видачу дозволів, проте ці коментарі більше нагадують формальну "відписку" та викликають ще більше запитань.





Анастасія Ковальова, - редактор стрічки новин.
Джерело: www.stopcor.org





0

 77 | 
 Пульс | 
 2024-07-25 08:37:00 | 
 новини, Київщина, Київська область
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама