Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Асоціація міст України звертається з проханням скасувати урядову постанову

30 січня 2019 року о 13:12

 | 
 | 4/5 (1)
23 січня Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках», якою заборонив до кінця 2019 року розміщувати тимчасово вільні кошти загального фонду місцевих бюджетів на депозитних рахунках. Проект був підготовлений Міністерством фінансів України.
Асоціація міст України не погоджується з таким рішенням, оскільки нормативно-правовий акт містить ряд суперечностей та порушень:
  • зміст прийнятих змін не узгоджується з нормами Бюджетного кодексу України (частина восьма статті 16 БКУ), який не обмежує розміщення тимчасово вільних коштів загального фонду місцевих бюджетів на депозитах;
  • постанова обмежує право органів місцевого самоврядування самостійно розпоряджатися їх власними доходами, яке визначене статтею 64 Бюджетного кодексу, статтею 60 та частиною 2 статті 70 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
    Також, АМУ наголошує, що постанова негативним чином вплине на функціонування бюджетної та фінансово-кредитної систем країни у коротко- та середньостроковій перспективі.
    Негативно відіб’ється ця постанова і на прикладі конкретних міст країни. У місті Борисполі, наприклад, депозит, дав можливість акумулювати кошти та реалізувати масштабний проект -  побудувати з «нуля» Академічний ліцей. Вартість даного проекту  - 179 мільйонів, зауважимо, що місцева влада не залучала державних або обласних коштів. За 2016 — 2017 роки міський бюджет поповнився додатково коштами за розміщення тимчасово вільних бюджетних коштів на суму 73,7 млн. гривень. Асоціація міст України звернулася до Прем’єр-міністра України В.Гройсмана з проханням відмінити рішення Уряду від 23 січня 2019 року про прийняття постанови «Про внесення змін до Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках».
 

0

 766 | 
 Пульс | 
 2019-01-30 13:12:39 | 
 новини, Київщина, Київська область
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама