Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

У Броварах зафіксовано випадки захворювання на кір, гепатит і кишкові хвороби

3 вересня 2019 року о 13:57

 | 
 | 4/5 (1)
Протягом останніх чотирьох тижнів у Броварах зафіксували 18 випадків кору, серед яких була лише одна дитина. На початку місяця також сталось два випадки вірусного гепатиту серед дорослих. Протягом серпня трапились поодинокі випадки вітрянки, мононуклеозу, скарлатини і туберкульозу. Водночас протягом місяця місто не відпускали кишкові недуги. Про це йдеться у звітах броварського міжрайонного відділу лабораторних досліджень, – повідомляє Трибуна Бровари.
Зазначимо, що загальне число хворих на кір у Броварах зменшилось одразу втричі ще в середині червня. А серед дітей захворювання спало майже вп’ятеро. Очільники медичних установ міста пояснювали це літнім періодом, коли діти не ходять до шкіл і садочків, тож недуга не поширюється. Медики спрогнозували, що вже з вересня статистика може погіршитись.
За період із 25 липня по 1 серпня сталося 7 захворювань кором у Броварах, серед яких була лише одна дитина, яка не відвідує шкіл чи садочків. Наступного тижня захворіло 5 дорослих, а протягом іще двох тижнів – по троє повнолітніх. Діти більше не хворіли. Зазначимо, протягом останнього року лікарі встановили найбільший сплеск кору за 20-річну історію спостережень у Броварах.
Серед інших недуг, захворюваність на які в місті мала помітну тенденцію на зменшення, можна відзначити вітряну віспу. За 4 останні тижні нею занедужали 10 осіб, з яких дітей – 6. Причому останнього тижня хворих не було взагалі.
Також протягом 28-ми звітних днів у відділі лабораторних досліджень зареєстрували 7 випадків інфекційного мононуклеозу і 3 скарлатини. Усі – серед дітей. Виявили ще 4-х недужих туберкульозом, з яких 2 мають відкриту, тобто заразну, форму. Окрім того, на початку серпня встановили 2 випадки вірусного гепатиту в дорослих – обох поклали на стаціонарне лікування.
Тим часом спекотного місяця місто не полишали кишкові недуги. Стали фіксувати більше інфекційного сальмонельозу в дітей. Серед 6 хворих у серпні був лише один дорослий. Щоправда, зі слів лікарів, не всі випадки згодом знаходили підтвердження в лабораторних аналізах.
Водночас так само немало було випадків інших кишкових розладів – гастроентероколітів. Минулого тижня зареєстрували найбільше хворих протягом останніх декількох місяців спостережень – 22. Загалом за 4 тижні – 68. Найбільше хворіють діти – 44 за 28 днів. Станом на кінець попереднього тижня на стаціонарному лікуванні в Броварах перебуває 13 хворих.

0

 922 | 
 brovary.net.ua | 
 2019-09-03 13:57:35 | 
 новини, Київщина, Київська область, Бровари, вірус, вітряна віспа, вітрянка, гастроентероколіт, гепатит, дитсадок, дитячий садочок, дослідження, кишкові хвороби, кір, лабораторія, мононуклеоз, навчальні заклади, недуг, недуги, Садочок, сальмонельоз, скарлатина, туберкульоз, хвороба, хвороби, школа
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама