Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Екс-директор ЖКП Бородянського району може сісти на 5 років

23 січня 2018 року о 22:13

 | 
 | 4/5 (1)
За процесуального керівництва прокуратури Київської області судитимуть екс-директора житлово-комунального підприємства, який незаконно, без проведення земельного аукціона та без визначення суми орендної плати, передав у користування підприємцю земельну ділянку, внаслідок чого заподіяв збитки місцевому бюджету на суму майже 700 тисяч гривень.
У ході досудового розслідування встановлено, що у 2015 році колишній директор житлово-комунального підприємства однієї з селищних рад Бородянського району заключив договір на право користування земельною ділянкою вартість якої становить майже 4 млн грн із фізичною особою-підприємцем.
Втім, з’ясовано, що передача в оренду вказаної землі відбулась із грубими порушеннями норм законодавства.
Так, вказаний договір укладений без визначення орендної плати, що є однією з істотних умов договору оренди землі.
Крім цього, договір на право користування земельною ділянкою укладено без акту визначення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), акту приймання-передачі земельної ділянки та державної реєстрації.
Окрім цього, земельний аукціон не проводився.
Таким чином, в результаті неналежного виконання екс-директором своїх службових обов’язків, через ненадходження коштів орендної плати  місцевому бюжету селищної ради заподіяно шкоду в розмірі майже 700 тисяч гривень.
Реагуючи на виявлені порушення, Фастівською місцевою прокуратурою було пред’явлено позов з вимогою визнати недійсним договір про право користування земельною ділянкою, який судом задоволено у повному обсязі.
На даний час обвинувальний акт стосовно екс-директора ЖКП за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам) КК України скеровано до суду для розгляду по суті.
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

0

 1020 | 
 Пульс | 
 2018-01-23 22:13:49 | 
 новини, Київщина, Київська область, Бородянка, Київська область, прокуратура, суд
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама