Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Вчені створили «невидимі» сонячні панелі для авто

4 вересня 2019 року о 14:41

 | 
 | 4/5 (1)
Німецькі вчені з Fraunhofer Institute розробили особливий тип сонячних панелей. Їх можна перефарбовувати в будь-який колір і встановлювати на дахах авто.
Розробники розповіли, що нові сонячні елементи можна повністю покрити будь-яким типом фарби і тому вони невидимі. Втрата ефективності через покриття складе лише 7%.
Сонячні панелі перетворюють сонячне випромінювання в електрику, і допомагають знизити перегрів автомобіля.
Згідно з даними інституту, вбудовані сонячні елементи мають потужність близько 210 Вт/м². Вони можуть забезпечувати стійке джерело електроенергії, додають близько 10% до запасу ходу для електромобілів.
Потенціал сонячних панелей нового типу дослідив інститут у співпраці з кількома експедиторськими компаніями. Шість вантажних автомобілів оснастили датчиками інсоляції, температури і GPS, а їхні маршрути в США та Європі були записані та проаналізовані.
В результаті виявили, що кожна вантажівка може за рік виробити і використовувати до 7000 кВт/год електроенергії. Цього достатньо, щоб забезпечити фуру енергією на 7000 км. Свою розробку німецькі вчені показали під час Франкфуртського автосалону IAA.

Джерело

 

0

 922 | 
 Пульс | 
 2019-09-04 14:41:02 | 
 новини, Київщина, Київська область, автівка, автівки, авто, автомобілі, автомобіль, вантажівка, вантажівки, вчені, електрика, електроенергія, електромобілі, електромобіль, наука, Німеччина, сонячна батарея, сонячна електроенергія, сонячна панель, сонячний елемент, сонячні батареї, сонячні елементи, сонячні панелі
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама