Поділитися
1
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

В столиці затримано чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро

18 вересня 2019 року о 21:11

 | 
 | 4/5 (1)
Близько 16:00, до столичного відділку поліції надійшло повідомлення про ймовірне замінування мосту Метро. На місце події негайно прибула оперативна група, де було помічено автівку білого кольору марки Opel (реєстраційний номер AA8253XK, нещодавно розмитнений), а також озброєного чоловіка в блактитному береті, який був обв'язаний українським прапором. Час від часу особа робила «попереджувальні» постріли в повітря та викриками погрожувала підірвати міст і державні установи.
«Невідомий здійснює постріли і погрожує вибухом. Ми проводимо спеціальну поліцейську операцію. Нині тут перебувають представників усіх служб. Рух автомобілів і поїздів на мосту перекрито. Слідчі столичної поліції кваліфікують подію як підготовка до терористичного акту», – повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.
«Київським метрополітеном» було частково перекрито червону лінію, про що вони повідомили на своїй офіційній Facebook сторінці. Метро працювало від станції «Академмістечко» до станції «Арсенальна» та від станції «Лісова» до станції «Дарниця».

В столиці було введено спеціальний оперативний план, а правоохоронцями розпочато спецоперацію. До неї було залучено спецпризначенців, нацгвардійців, снайперів, керівництво Нацполіції, патрульних поліцейських, криміналістів, вибухотехніків, кінологів зі службовими собаками, лікарів, рятувальників ДСНС та спецтехніку (бронетранспортери).
На місці події побував також і Віталій Кличко, який прокоментував, що «мінер» перебуває в неадекватному стані — «чи то в алкогольному, чи то наркотичному сп'янінні».
За деякий час правоохоронцям вдалося передати «мінеру» рацію, через яку проводилися перемовини. Тоді ж він розстріляв поліцейський дрон, який все таки встиг зафіксувати обличчя чоловіка, завдяки чому було встановлено особу.
Ним виявився 42-річний уроженець Форосу (анексований РФ Крим) Олексій Белько, снайпер 8-го полку ССО. Мав звання старшого сержанта та обіймав посаду начальника радіостанції радіоцентру польового вузла зв'язку військової частини А 3628, розташованої у Броварах. 26 червня суд визнав Белька винним у самовільному залишенні військової частини та призначив йому покарання у вигляді арешту з утриманням на гауптвахті на строк 7 діб. Крім цього, за неофіційною інформацією мав конфлікти з командирами, але реальні проблеми почалися після розлучення із дружиною-поліцейською, після чого у хід пішли і наркотики, і постійний дебош. Працівники правоохоронних органів розповіли, що цього року він добровільно здав у Деснянське райуправління поліції 1 кг вибухівки та 88 патронів.
Працівники Національної поліції провели обшуки за двома адресами, які пов'язані з чоловіком, – на вулицях Жукова та Ушинського.
До 19:30 спільними зусиллями спецпідрозділів КОРД та «Альфа» особу було затримано. Операція тривала понад 4 години в якій було задіяно близько 300 працівників поліції та 300-350 нацгвардійців.
«Чоловіка доставили до відділку поліції, ніхто не постраждав», — повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
За фактом інциденту розпочато кримінальне провадження про підготовку теракту. Бельку загрожує довічне ув'язнення.

1

 1093 | 
 Пульс | 
 2019-09-18 21:11:52 | 
 новини, Київщина, Київська область, Opel, авто, автомобіль, Академмістечко, алкогольне сп'яніння, Альфа, Андрій Крищенко, арешт, Арсен Аваков, Арсенальна, АТО, АТОвець, Бровари, бронетранспортер, БТР, вибух, вибухи, вибухівка, вибухотехніки, військова частина, Віталій Кличко, встановлення особи, гауптвахта, гілка метро, Дарниця, державна установа, Деснянське райуправління поліції, довічне ув'язнення, дрон, ДСНС, захоплення, захоплювач, зброя, інцидент, квадрокоптер, Київ, Київський метрополітен, кінологи, командир, КОРД, криміналісти, кримінальне провадження, лікарі, лінія метрополітену, Лісова, мер, метро, метрополітен, мінер, Міністерство внутрішніх справ, Міністр внутрішніх справ, міст, наркотики, наркотичне сп'яніння, нацгвардійці, Нацгвардія, Нацполіція, невідомий, оперативна група, оперативний план, патрони, патрульні, перемовини, підривник, погроза, погрози, поїзд, поїзди, покарання, поліція, постріл, постріли, правоохоронні органи, правоохоронці, прапор, прапор України, рація, розлучення, рятувальники, сержант, снайпер, снайпери, спеціальна операція, спеціальний оперативний план, спецоперація, спецпризначенці, спецтехніка, теракт, терорист, терористичний акт, український прапор, учасник АТО, учасники АТО, червона лінія
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама