Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

В уряді затвердили етапи підготовки і проведення приватизації 800 держпідприємств

12 листопада 2019 року о 12:27

 | 
 | 4/5 (1)

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов у Facebook, передає УНН.

"Головні два результати: розпочата реформа ринку землі і приватизація. Переданий законопроект в ВР по обігу землі. Сформований перелік 800 підприємств на приватизацію, а також (важливо) розпочата робота над створення фонду національного багатства, який буде якісно керувати державною власністю", - повідомив Милованов, говорячи про 50 днів роботи уряду.

Що стосується приватизації, то, на думку міністра, вона потрібна для того, щоб "на держпідприємствах перестали красти і з’явився справжній господар".

"Що зроблено. Затвердили етапи підготовки і проведення приватизації перших 800 державних підприємств. У держави повинні залишитися об’єкти, що забезпечують її безпеку, які є природними монополіями, мають життєво важливе значення для суспільства та підприємства, чиї послуги/товари не можуть виконуватися ринком", - додав він.

"Агро. Ну про ринок землі, боротьбу за права власників землі і боротьбу з корупцією з тіньовими продажами та орендою державної землі знають всі. Але багато робиться в інших напрямках. Наприклад, почалась реформа галузі спирту. Підготовлений законопроект про демонополізацію, а державні спиртові підприємства готуються на приватизацію. В цій галузі багато бандитів, і вона має бути реформована", - повідомив міністр.

Говорячи про зміни в оборонній галузі, він відзначив оновлення Укроборонпрому. "Зайшла повністю нова команда. Раніше закрите підприємство тепер проводитиме закупівлі відкрито - з використанням ProZorro. Про кожну закупівлю від 25 тисяч тепер можна буде дізнатися в онлайн-режимі. Також оновлюються кадри та розробляється стратегія розвитку галузі", - зауважив Милованов.

"Ринок праці. Розроблена нова концепція, яка дозволить людям набагато краще і швидше шукати роботу, і отримувати кращу роботу з більш високою зарплатою. Це буде включати тренування і навчання людей сучасним навичкам, потрібним на ринку праці. Законопроекти у розробці", - вказав міністр.

Захист прав інтелектуальної власності він назвав критично важливим напрямком. "Перезавантажуються відповідні комісії. Буде відбуватись реформа всієї галузі. Незабаром призначимо радника, який буде вести цю реформу", - додав Милованов.

Нагадаємо, Мінекономіки запропонувало список з 800 держпідприємств на приватизацію.



0

 592 | 
 Пульс | 
 2019-11-12 12:27:16 | 
 новини, Київщина, Київська область
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама