Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

«Я не помітив, як заробив перший мільйон» – голова Київської ОДА Олексій Чернишов

26 листопада 2019 року о 16:06

 | 
 | 4/5 (1)

«Я не є членом якоїсь партії. Відповідно ніяким штабом займатись не буду».

Посада голови Київської обласної адміністрації – місце, «небезпечне» для політичної кар’єри. Це доведено вже неодноразово. Президент Петро Порошенко міняв керівників у столичному регіоні ледь не щороку. Володимир Зеленський, судячи з усього, вирішив не збавляти темпів. Перший призначений ним голова ОДА Михайло Бно-Айріян, однокурсник спікера Дмитра Разумкова, встановив антирекорд перебування на посаді – всього 110 днів. Цікавий і той факт, що «з’їли» молодого губернатори свої ж. Активну медіакампанію проти Бно-Айріяна вів депутат-мажоритарник від «Слуги народу» Олександр Дубінський.

Близько місяця тому перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофимов, який відповідає в команді Зеленського за регіональну політику, несподівано запропонував покерувати столичною областю маловідомому в Києві харківському бізнесмену Олексію Чернишову.

Новий керівник наполегливо уникає розмов про політику і намагається сформувати про себе враження, як про людину, яка переймається суто господарськими, економічними та інвестиційними проблемами регіону. Але щоб їх вирішити, новий голова КОДА має, принаймні, змінити всіх керівників райдержадміністрацій, чого за три місяці так і не вдалось його попереднику. Яким чином Чернишов шукатиме людей та гроші для області – у першому великому інтерв’ю глави обладміністрації.

Пане Олексію, це ваше перше інтерв’ю у новому статусі. Ви для столичного регіону – таємнича фігура, в обласному політикумі про вас ніхто нічого особливо не знає. Розкажіть, навіщо успішному бізнесмену крісло голови ОДА?

Я – досить відкрита людина. Все своє життя провів у бізнесі. Вважаю, що досвід створення й управління підприємствами і структурами доволі корисний і може бути відповідним чином імплементований в державне управління. Так я опинився тут.

Якщо вірити чуткам, «опинитися тут», простіше кажучи, отримати посаду такого рівня, зараз можна двома шляхами: перший – треба мати добрих знайомих в «95 Кварталі», другий – банально купити цю посаду…

Значить, у мене був третій шлях. На цю роботу мене запросив перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофимов, який відповідає за регіональну політику. Загалом ми пройшли три співбесіди, була ще серія інтерв’ю, і в результаті мені запропонували цю роботу.

Ви проходили співбесіду з главою Офісу президента, прем’єр-міністром, президентом?

Безумовно, з усіма названими вами особами у мене були зустрічі, в тому числі й з президентом. Мене також запросили на засідання уряду, задля погодження моєї кандидатури перед усіма членами Кабміна.

Коли Кабмін погоджував вашу кандидатуру, народний депутат минулого скликання Сергій Лещенко заявив, що ви нібито пройшли «оглядини» в Ігоря Коломойського. Прокоментуйте. І чи взагалі ви знайомі з Ігорем Валерійовичем?

Те, що пише Лещенко – це повна нісенітниця, коментувати яку я не бачу сенсу.

Питання не про Лещенка, а про те, чи знайомі ви з Коломойським?

Я просто не закінчив відповідати: Ні, ми не знайомі.

Більше інформації – за посиланням...



0

 718 | 
 «Главком» | 
 2019-11-26 16:06:30 | 
 новини, Київщина, Київська область
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама