Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Єврокомісія радить Україні сфокусуватися на «зеленій» енергетиці

14 січня 2020 року о 17:07

 | 
 | 4/5 (1)

У Європейській комісії порадили Україні після завершення переговорів з транзиту газу cфокусуватися на енергії майбутнього - розвитку відновлюваної енергетики та енергоефективності, – про це повідомляє у Facebook пресслужба Міністерства енергетики та захисту довкілля за результатами зустрічі української делегації з єврокомісаром із питань енергетики Кадрі Сімсон.

«Після переговорів по транзиту газу Україна може cфокусуватися на енергії майбутнього: розвитку відновлюваної енергетики та енергоефективності. ЄС надасть свою підтримку», – зазначила Сімсон.

Також єврокомісар подякувала міністру Олексію Оржелю за конструктивну позицію в процесі газових переговорів.

Як повідомлялося, у рамках десятої Асамблеї IRENA українська делегація на чолі з міністром енергетики та захисту довкілля Олексієм Оржелем провела низку зустрічей з делегаціями іноземних держав.

Україна є членом Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA) із 2018 року. Загалом членство в агентстві мають 160 країн.

Нещодавно Європа прийняла Green deal та поставила мету стати кліматично нейтральною. Тому зараз в ЄС приділяють особливу увагу розвитку ВДЕ. Україна, в свою чергу, теж напрацьовує концепцію «зеленого» енергетичного переходу та планує запровадити податок на СО2, кошти з якого будуть витрачатися на енергоефективні заходи.



0

 377 | 
 Укрінформ
 2020-01-14 17:07:36 | 
 новини, Київщина, Київська область, CO2, IRENA, Асамблея, відновлювана енергетика, вуглекислий газ, газ, Делегація, держава, енергетика, енергоефективність, єврокомісар, Єврокомісія, Європа, Європейська комісія, Європейський союз, Євросоюз, ЄС, закордонні справи, зелена енергетика, зустріч, Кадрі Сімсон, клімат, Міжнародне агентство з відновлюваних джерел енергії, Міністерство енергетики та захисту довкілля, міністр, Олексій Оржель, переговори, транзит, Україна
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама