Поділитися
3
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

В Ірпені підозрюють фальсифікації голосування на сесії

1 лютого 2020 року о 17:19

 | 
 | 4/5 (1)

Події на 77-й сесії Ірпінської міської ради заставили серйозно замислитись. Голосуючий на засіданні, секретар ІМР Андрій Літвінов двічі ставив на голосування проект рішення про звернення до парламенту стосовно недопущення змін до територіального устрою області.

Першого разу електронна система голосування просто не показала жодних результатів. А другого разу видала на табло «20 голосів за» і усе. Жодних результатів хто і як з депутатів голосував вивести на електронне табло головуючий категорично відмовився. Почав розповідати, що комп’ютер не може показати, що треба з письмовим запитом звертатись, і тому подібну нісенітницю. Навіть депутатам було відмовлено.

У Верховній Раді, Київраді, обласній раді голосування з’являються на офіційному веб-сайті протягом кількох хвилин після голосування. А ось в Ірпені треба чекати коли пани благоволять.

Станом на ранок суботи, 1 лютого, усі результати голосування на сесії 30 січня лишаються утаємниченими.

Гостомельський селищний голова Юрій Прилипко вже підготував з приводу цих кричущих подій звернення до прокуратури та поліції.

Така робота системи голосування помічена вже не перший раз. Ще у 2016 році депутати та небайдужі мешканці помітили, що вона якось дивно працює. За словами Володимира Карплюка до порядку денного не можна було внести в процесі сесії жодного проекту рішення, бо «все закладаєтья у систему голосування задовго до самого засідання».

У травні 2017 року депутат Артем Калічка під час голосування вийняв спочатку депутатську карточку, а потім взагалі батарейки з пульта голосування. В обох випадках його картка голосувала на засіданні. Про це раніше розповідав телеканал «Погляд».

Це лише ті випадки, коли факти набули широкого розголосу. А скільки їх було за роки перебування при владі міста команди «Нових облич»? Може бути неважливим як депутати голосували, головний ляльковод сам прописує як і хто голосував.

Ці події справедливо наводять на думку, що більшість рішень, які голосувалися усі ці роки, були прийняті з порушенням чинного законодавства. Якщо суд визнає факти фальсифікації, втручання в роботи електронної системи голосування, відповідно, кожне рішення прийняте у попередні роки може бути скасоване.

Більшість впевнена, що це беззаконня по відношенню до мешканців Ірпеня, Гостомеля та інших населених пунктів скінчиться. Та щиро вірить, що таки це станеться невдовзі. І таке відверте тримання за лохів нарешті буде припинено.




3

 650 | 
 Пульс | 
 2020-02-01 17:19:43 | 
 новини, Київщина, Київська область
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама