Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Мінцифра запустили національну онлайн-платформу з цифрової грамотності

3 лютого 2020 року о 16:26

 | 
 | 5/5 (2)

Просто користуватися смартфоном чи ноутбуком і мати доступ до інтернету – ще не означає володіти цифровою грамотністю. Здатність ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі та навчанні, в професійному та особистісному розвитку – ось що таке цифрова грамотність.

Відповідно до Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2019 року № 849, Міністерство цифрової трансформації, зокрема, має забезпечити виконання цілі: «Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути». Показниками ефективності виконання зазначеної цілі визначено: понад 6 мільйонів українців охоплені програмою розвитку цифрових навичок; 70 % громадян, які пройшли програму, володіють навичками на базовому рівні.

Для досягнення вказаної цілі Мінцифри запускає національну онлайн-платформу з цифрової грамотності, яка буде доступною в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua

На онлайн-платформі кожен громадянин зможе безкоштовно опанувати цифрові навички. Вже найближчим часом на платформі будуть доступні три освітні серіали: базовий серіал із цифрової грамотності, цифрова грамотність для вчителів і освітній серіал для батьків «Онлайн-безпека для дітей». Протягом 2020 року на онлайн-платформі з’являтимуться нові освітні серіали.

Мінцифра також планує забезпечити можливість проходження навчання на онлайн-платформі у 6000 комп’ютеризованих бібліотеках України.



0

 1172 | 
 Пульс | 
 2020-02-03 16:26:25 | 
 новини, Київщина, Київська область, грамотність, інтернет, інтернет-ресурс, Кабінет міністрів України, Кабмін, комп'ютер, комп'ютери, Міністерство цифрової трансформації, Мінцифра, навчання, ноутбук, ноутбуки, освіта, персональний комп'ютер, персональні комп'ютери, ПК, платформа, постанова, програма, програма розвитку, сайт, смартфон, смартфони, технології, Україна, цифрові технології
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама