Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Німецький художник створив віртуальний затор за допомогою сотні смартфонів

4 лютого 2020 року о 09:46

 | 
 | 4/5 (1)

Митець Зімон Векерт влаштував перформанс у Берліні, протягнувши кількома вулицями візок із 99 смартфонами, що дозволило утворити віртуальний затор на Google Maps. Це привело до того, що реальні водії уникали червоних вулиць, і дороги звільнилися від трафіку.

Метою художника було дослідити, як засобами мистецтва можна протистояти контролю Google. Безліч сервісів, таких як каршеринг, доставка їжі, оренда велосипедів та самокатів, функціонують завдяки Google Maps. На цій базі також розвивається безпілотний транспорт.

«Всі ці мобільні застосунки функціонують завдяки інтеграції Google Maps і створюють нові форми цифрового капіталізму та комерціалізації», – пише Векерт.

Але його акція також демонструє те, як працює автомобілізація у місті, зокрема, індукований попит. Стратегії збільшення пропускної здатності доріг – розширення наявних та будівництво нових доріг, додавання смуг руху, спорудження розв’язок тощо – сприяють все більшому користуванню автомобілями, що у перспективі призводить до зменшення пропускної здатності.



0

 539 | 
 Хмарочос
 2020-02-04 09:46:10 | 
 новини, Київщина, Київська область, Google, Google Maps, автомобілізація, безпілотний транспорт, Берлін, будівництво, велосипеди, водії, вулиця, дороги, дорожня розв'язка, доставка, Европа, Європа, затор, затори, капіталізм, каршеринг, комерціалізація, контроль, мистецтво, митець, місто, Німеччина, оренда, перфоманс, пробка, пробки, прокат, рух, самокати, смартфон, смартфони, смуги, технології, трафік, художник
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама