Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Нацполіція Київщини закликала здати незареєстровану зброю та боєприпаси

6 лютого 2020 року о 12:01

 | 
 | 4/5 (1)

Міністерство внутрішніх справ України спільно з Міжнародною організацією з міграції та за фінансування Європейського Союзу здійснює просвітницьку кампанію «Не зберігай — здавай!».

Кампанія покликана поінформувати про небезпеку незаконної зброї та боєприпасів і спонукати людей, які їх зберігають, добровільно здати їх до Національної поліції України.

Внаслідок конфлікту на сході держави збільшилась кількість незареєстрованої зброї та боєприпасів у всіх областях України. Майже щодня, навіть у регіонах, віддалених від зони конфлікту, стаються злочини та нещасні випадки, викликані необережним поводженням із зброєю. Ще більшу небезпеку для мирного населення становлять боєприпаси – «трофеї», які нерідко привозять із зони бойових дій.

Стаття 263 Кримінального кодексу України передбачає покарання за незаконне зберігання зброї. Проте, пункт 3 цієї статті звільняє від відповідальності тих, хто повертає зброю. Процедура повернення нелегальної зброї проста й прозора, громадяни не зобов’язані розповідати, звідки вона в них.

Не чекайте, доки ваша незареєстрована зброя чи боєприпаси обернуться проти вас або ваших рідних. Віднесіть їх просто зараз до будь-якого відділу поліції. Закон звільняє від відповідальності тих, хто повертає добровільно!

Джерело: прес-служба ГУ Нацполіції у Київській області



0

 1508 | 
 Пульс | 
 2020-02-06 12:01:26 | 
 новини, Київщина, Київська область, АТО, безпека, боєприпаси, бойові дії, вогнепальна зброя, Головне управління Національної поліції у Київській області, Європейський союз, ЄС, зброя, зона бойових дій, ККУ, Кримінальний кодекс України, МВС, Міжнародна організація з міграції, Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція, Національна поліція Київської області, Національна поліція Київщини, Національна поліція України, Нацполіція, Нацполіція Київської області, Нацполіція Київщини, незареєстрована зброя, поліція
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама