Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Зоозахисний семінар міжнародного рівня в Ірпені "Стоп насиллю"

25 лютого 2020 року о 11:18

 | 
 | 4/5 (1)

24 лютого, у місті Ірпінь за сприяння міжнародної фундації "Naturewatch Foundation" та Всеукраїнської громадської організації "Відкриті клітки Україна" пройшов семінар про захист тварин

Наразі відомо, що в семінарі взяли участь активісти, представники зоозахисних організацій, правоохоронних органів, ірпінської "Муніципальної варти" та комунального підприємства "Управління благоустрою міста".

"Ми знаємо про цей міжнародний проєкт давно: вони їздять по всіх великих містах України, борються з жорстоким поводженням із тваринами. І ми дуже хотіли запросити їх до себе в місто", – розповіла Євгенія Мельник, начальник відділу "Служба захисту та лікування тварин" КП "Управління благоустрою міста".

Окрім цього, на семінарі були присутні і фахівці міжнародного рівня, які залюбки поділилися досвідом захисту тварин. 

"Насильство над тваринами є й у Великій Британії, і в Україні. До речі, у наших країнах найбільший у Європі термін покарання за нього – вісім років. Крім того, у Британії передбачене покарання за знущання над тваринами в присутності дітей. Це рідко зустрічається в законах інших країн", – повідомляє колишній поліцейський детектив із Британії, експерт із проблеми зоозахисту Марк Ренделл.

До того ж, на семінарі обговорювали юридичні аспекти проблеми та практичну взаємодію зоозахисників із поліцією. Акцентували на ролі громадських організацій.

"Як правильно скласти заяву, що є жорстоким поводженням, які можливі наслідки для людини, що допустила це жорстоке поводження – отакі консультації на сьогоднішній день люди отримують якраз з уст зоозахисників", – пояснила ірпінська зоозахисниця Ірина Мурга.

Голови ГО "Відкриті клітки Україна" Катерина Бєлкіна глибоко переконана, що  гуманність - це не тільки про ставлення до людей, а й до тварин також. Активістка того ж ГО "Відкриті клітки Україна" адвокат Світлана Руденко наголошує про прямий зв'язок між насиллям над тваринами та знущанням над людьми.

Нагадаємо "Чоловік побив 7-місячне немовля у Василькові"

Відтепер ми в телеграм!
https://t.me/joinchat/AAAAAEcfmpr70Fadi_X4VQ



0

 536 | 
 Моя Київщина
 2020-02-25 11:18:01 | 
 новини, Київщина, Київська область
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама