Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Карантин продовжено до 11 травня

22 квітня 2020 року о 15:37

 | 
 | 4/5 (1)

Кабінет міністрів продовжить карантин в Україні до 11 травня, але і в наступні два роки може бути встановлено обмеження через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, поки 11 травня розглядається як "бажана межа, після якої очікується отримання позитивних даних і продовження життя в більш м'якому режимі.

За розрахунками Національної академії наук України, які було отримано нещодавно, очікуються ще два піки захворюваності: один орієнтовно – це кінець квітня і, орієнтовно, – між 3 і 8 травня… Тому на засіданні Кабміну, ґрунтуючись на цих розрахунках, вирішено продовжити карантин, як мінімум до 11 травня.

Водночас Кабінет Міністрів планує вже пом'якшити деякі заходи. Наприклад, планується пом'якшення умов обов'язкової обсервації. Можливо, будуть ще дві-три сфери, в яких будуть розглянуті пом'якшення карантинних заходів.

Як зазначає Шмигаль, в цілому світ у цьому році коронавірус не здолає, і всім у будь-якому випадку доведеться жити в умовах уже нового світу і нових соціальних обмежень. Наприклад, ризик-орієнтованих умов, коли будемо вводити карантинні обмеження в окремих містах, селах або областях.

Проте, у Кабміні хочуть, щоб із 12 травня "відбулися певні пом'якшення", щоб почати думати про розвиток економіки і шукати "баланс між жорстким карантином і роботою економічних секторів”.

Тож, від сьогодні вводяться певні визначення карантинних заходів і необхідності їх впровадження в рівнях – жовтий, оранжевий, червоний. Жовтий – коли ситуація помірна і можна відпускати основні галузі, і працювати в дуже м'яких умовах карантину. Помаранчевий – це якщо кількість хворих починає рости, і, в окремому регіоні вже є один або два летальних випадки. Тоді цей регіон локалізується і закривається. Червоний – це lockdown, коли регіон або країна фактично закриваються повністю, як зараз.



0

 464 | 
 Пульс | 
 2020-04-22 15:37:58 | 
 новини, Київщина, Київська область
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама