Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Національний банк України вводить в обіг монети номіналом 10 гривень

5 червня 2020 року о 09:17

 | 
 | 4/5 (1)

Вже з цього місяця надійдуть в обіг нові гривневі монети номіналом в 10 гривень, – повідомляє прес-служба НБУ.

Механізм заміни:

З 03 червня 2020 року монети номіналом 10 гривень стануть дійсним платіжним засобом на території України, ними можна вільно розрахуватися в торговельній мережі або здійснювати операції в банках.

На першому етапі Національний банк планує увести в обіг понад 5 млн 10-гривневих монет, що будуть розподілені між підрозділами Національного банку в регіонах.

Тож з 03 червня 2020 року банки зможуть отримувати оновлені грошові знаки в Національному банку й видавати їх своїм клієнтам.

Національний банк подбав про максимальну зручність обміну відповідних банкнот на нові монети – громадянам не потрібно спеціально обмінювати банкноти номіналом 10 гривень на обігові монети цього номіналу. Вони зможуть необмежений період часу розраховуватися одночасно і новими грошовими знаками, і попередніми банкнотами цього номіналу. Поступово – у результаті природного зношення – 10-гривневі банкноти будуть замінюватися в обігу монетами.



0

 663 | 
 Пульс | 
 2020-06-05 09:17:03 | 
 новини, Київщина, Київська область, банк, банки, валюта, гривня, грошові знаки, монети, Нацбанк, Нацбанк України, Національний банк України, НБУ, Україна
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама