Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

У Гостомелі будуть найнижчі тарифи в регіоні

5 червня 2020 року о 10:25

 | 
 | 4/5 (1)

Кореспондент: Проблема утримання житла та сплати комунальних послуг займає не останнє місце серед щомісячних витрат кожної сім'ї. Не є винятком і наше селище. Тому багатьох хвилюють будь які «коливання» тарифів на ці послуги. А вони не змінювалася в Гостомелі ще з 14-го року.

Дмитро Биченков: У 2020 році фахівцями комунального підприємства були подані всі необхідні документи до Гостомельської селищної ради на погодження у прийнятті нових тарифів. І в березні 2020 року нам були затверджені нові тарифи на обслуговування багатоповерхових будинків.

Кореспондент: Це було цілком вмотивоване рішення через зростання основних складових тарифів: мінімальної заробітної плати, вартості електроенергії, паливно-енергетичних та інших ресурсів. Тому і виникла невідповідність діючих цін фактичним витратам з боку комунального підприємства. Але ж Гостомель завжди прямує своїм особливим шляхом.

Дмитро Биченков: Враховуючи численні звернення мешканців селища, рівень матеріального забезпечення через вимушений карантин, селищним головою Прилипком Юрієм Іллічем прийнято рішення тимчасово призупинити введення в дію нових тарифів.

Кореспондент: Та, на жаль, попри всі старання селищного голови, рано чи пізно, тарифи таки доведеться піднімати. Заборгованість мешканців гостомельському УЖКГ сягає майже пів мільйона гривень. Ще трохи і підприємство з торбами по світу піде. І нічого доброго з того не буде.

Обслуговування багатоквартирних будинків включає в себе сервіс димоходів, ремонт, боротьбу з гризунами, прибирання і ще кілька десятків необхідних опцій. Можлива і альтернатива – створити ОСББ і дбати про себе самим. Тим більше, що рішенням Уряду всі комунальні підприємства до кінця року будуть ліквідовані. Та поки що, людей у Гостомелі цікавить чому у сусідів вартість цих послуг трохи нижча.

Дмитро Биченков: Житловий фонд селища Гостомель включає в себе 2-7 поверхові будинки. В Ірпені та Бучі в основному 9 поверхові, відповідно в таких будинках вартість буде менша. Хоча різниця у тарифах незначна, і складає близько 1 грн.

Кореспондент: До того ж і в Гостомелі ціна коливається. Це залежить від характеристик житлового будинку, кількості зареєстрованих в ньому мешканців, розміру прибудинкової території. Але коли всі перейдуть на нові тарифи, у Гостомелі вони будуть таки найнижчими.



0

 662 | 
 Пульс | 
 2020-06-05 10:25:54 | 
 новини, Київщина, Київська область, Буча, Гостомель, Гостомельська ОТГ, Дмитро Биченков, ЖЕК, Ірпінь, комунальні послуги, КП УЖКГ Гостомель, місто Буча, місто Ірпінь, Приірпіння, тарифи, УЖКГ
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама