Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Іпотечне кредитування в Україні: чому не працює?

12 червня 2020 року о 22:39

 | 
 | 4/5 (1)

В Україні зниження облікової ставки Національного банку не впливає на зменшення відсотків за іпотечними кредитами, – розповідає економіст Олександр Охріменко.

«Близько 98% потенційних клієнтів, які розраховують отримати кредит на житло, банки відмовляють. Посилаються на абсурдні вимоги Нацбанку. Людина, яка хоче взяти іпотеку, має підтвердити джерела надходження грошей на перший внесок. Пояснення "назбирали" не підходить», – говорить економіст.

За його словами, суму першого внеску можна задекларувати.

«Якщо заплатите 19,5% податку на ці кошти, то матимете можливість отримати кредит. Зрозуміло, що це не вигідно», – підсумував Охріменко.

Президент Володимир Зеленський на пресконференції 20 травня пообіцяв запустити іпотечне кредитування під 10% річних. За його словами, брати доступні кредити на житло можна буде найближчим часом. Водночас деякі банки уже пропонують іпотечні кредити під 10% річних.



0

 606 | 
 Gazeta.UA
 2020-06-12 22:39:57 | 
 новини, Київщина, Київська область, банк, банки, Володимир Зеленський, житло, Зеленський, іпотека, кредити, кредитування, Нацбанк, Нацбанк України, Президент, Президент України, Україна
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама