Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Ірпінці відсвяткували річницю Вікіпедії проведенням марафону

30 січня 2018 року о 16:07

 | 
 | 4/5 (1)
Сьогодні, 30 січня, українська Вікіпедія святкує 14-річчя від часу створення першої статті. З цієї нагоди Громадська організація «Вікімедіа Україна» оголосила про проведення Вікімарафону з написання нових статей до української Вікіпедії.
У  Центральній бібліотеці м. Ірпінь відбувся Вікімарофон, присвячений згаданій події. Ідея марафону полягала у написанні нових статей до україномовного розділу популярної онлайн-енциклопедії.
Під час заходу учасники навчалися створювати і редагувати сторінки Вікіпедії, поспілкувалися із досвідченим вікіпедистом та членом Громадської організації «Вікімедіа Україна» Богданом Мельничуком.
Нагадаємо, що перша акція з написання статей якомога більшою кількістю україномовних користувачів відбулася 27 квітня 2014 року і була присвячена пам’яті Ігоря Костенка, Героя України, редактора Вікіпедії, який загинув 20 лютого 2014 року під час розстрілу активістів Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві. Ігор Костенко одним з перших розвивав і прагнув реалізувати ідею такої акції. З 2015 року Вікімарафон щорічно проводиться до Дня народження української Вікіпедії.
Українська Вікіпедія займає 16-те місце за кількістю статей серед 298 мовних розділів цієї багатомовний вільної онлайн-енциклопедії, і в ній налічується понад 760 тисяч статей. Щомісяця сторінки україномовного розділу отримують понад 50 млн переглядів.
 

0

 776 | 
 Пульс | 
 2018-01-30 16:07:06 | 
 новини, Київщина, Київська область, вікімарафон, Вікіпедія, Ірпінська міська рада, Ірпінь, Київська область, Україна
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама