Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Впровадження нових технологій на полігоні №5, що в Підгірцях

31 січня 2018 року о 16:24

 | 
 | 4/5 (1)
Сьогодні відбулася зустріч, ініційована ПАТ «Київспецтранс» із представниками влади, громади та засобами масової інформації. Місцем проведення став полігон твердих побутових відходів №5, що у Підгірцях.
Це один із найбільших полігонів у нашій країні, де «упаковується» сміття, привезене із столиці та при- столичних регіонів.
Мета зустрічі передбачала два важливих для Обухівського району, і не лише, питань. Перше – це запуск установки фільтраційного модульного обладнання, яке передбачає, відповідно до технології очищення води шляхом зворотного осмосу, зменшення кількості фільтратів у тілі осмосу, що в свою чергу забезпечує уникнення потрапляння в підземні води.
Сам фільтрат – це рідка фаза, що утворюється під час захоронення відходів з вологістю та внаслідок атмосферних опадів. Для того, щоб присутні детальніше зрозуміли технічні та хімічні терміни, представники німецької фірми «ROCHEM» запустили модульну установку.
Як результат – 80% фільтрату перетворилося на очищену технічну воду, яка є безпечною для навколишнього середовища. Вона не має запаху, а 20 відсотків залишилися концентрованим залишком, який потребує подальшої переробки.
Досвідом успішної діяльності поділилися і закордонні гості з міста Гамбург, що в Німеччині. Вони залишки концентрату переробляють шляхом випаровування, втім цей метод занадто дорогий для України.
Другим завданням, яке перед собою ставили представники підприємства – це інформування щодо реалізації заходів у підготовці до закриття полігону.
Отож, у 2017 році, щоб полігон став більш безпечним місцем, схили полігону сформували, усипавши землею, цим самим зробили блокаду для розвіювання неприємного запаху навколо найближчих територій. Окрім того, відбувалися роботи і з благоустрою території, як результат – нова дорога. Також відбулася ліквідація табору ромів, які проживали на території полігону тривалий час.
Роботи для закриття полігону тривають, але це процес не швидкий, оскільки практики закриття подібних об’єктів в Україні немає. На даному етапі замовлений проект, що передбачає зробити полігон №5 у селі Підгірці Обухівського району безпечним для мешканців.
 
 

0

 730 | 
 Пульс | 
 2018-01-31 16:24:01 | 
 новини, Київщина, Київська область, нові технології, Підгірці, Україна
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама