Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

В наступному році в Інституті раку збудують лабораторію за 106 млн грн

18 серпня 2020 року о 13:40

 | 
 | 4/5 (1)

Щороку в Національному інституті раку проходять лікування близько 26 тисяч пацієнтів, 160 тисяч хворих лікуються амбулаторно та проводиться приблизно 12 тисяч операцій на рік.

У 2021 році в закладі збудують сучасну лабораторію молекулярно-генетичної діагностики та експериментальної онкології. Вартість проєкту складає 106 млн грн.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, лабораторія з’явиться в Інституті раку вже на початку наступного року і дозволить покращити процес лікування онкохворих.

«Це той проєкт, до якого 4 роки не доходили руки. Ми змінили ситуацію, відразу створили проєкт приміщень, який зараз проходить будівельну експертизу. У нас чіткий графік реалізації – і ми плануємо завершити лабораторію у січні-лютому 2021 року», – повідомив очільник МОЗу.

За його словами, 61% усіх коштів, необхідних на будівництво лабораторії, а це 106 млн грн, піде на медичне обладнання.

«Це важливо, тому що українці повинні мати доступ до найсучасніших медичних технологій. І це стосується також обладнання. Збудувавши цю лабораторію, ми значно покращимо процес лікування онко-гематологічних хворих. Це в першу чергу стосується пересадки кісткового мозку», – підкреслив Степанов.



0

 371 | 
 Погляд
 2020-08-18 13:40:00 | 
 новини, Київщина, Київська область, 2021, будівництво, будівництво лікарень, експертиза, здоров'я, Інститут раку, кістковий мозок, лабораторія, лікування, Максим Степанов, медицина, медичне обладнання, медичні технології, Міністерство охорони здоров'я, Міністр охорони здоров'я, МОЗ, молекулярно-генетична діагностика, обладнання, онкологія, онкохворий, онкохворі, операції, операція, пацієнт, пацієнти, проект, проєкт, Степанов
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама