Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

До Білорусії через Вільчу

7 лютого 2018 року о 14:38

 | 
 | 4/5 (1)
Міждержавний пункт пропуску через кордон «Вільча» невдовзі може отримати статус міжнародного. Шляхи реалізації цього обговорювалися сьогодні на нараді в Київській обласній державній адміністрації за участю представників Міністерства закордонних справ, Держприкордонслужби України, Державної фіскальної служби та Держагентства України з управління зоною відчуження.
За словами першого заступника голови Київської обладміністрації Андрія Анісімова, пункт пропуску «Вільча», розташований у селі Вільча Київської області на найкоротшому автошляху між Мінськом та Києвом, логістично має значні переваги над іншими, чинними пунктами пропуску на даному напрямку, про що свідчить збільшення майже у два рази пасажиропотоку за останній рік.
«Сьогодні інфраструктура пункту пропуску складається з чотирьох застарілих вагончиків, встановлених у 1994 році вздовж автошляху Київ-Мозир-Мінськ з двома смугами руху, по одній у кожному напрямку, – говорить він. – Тому зараз стоїть питання його модернізації та облаштування, збільшення смуг руху тощо. Організація придорожньої інфраструктури, в якій буде залучений малий і середній бізнес, дозволить наповнювати бюджети Іванівського і Поліського району, які сьогодні є дотаційними, створити нові робочі місця, сприятиме соціально-економічному розвитку регіону».
Як зазначалося під час наради, питання надання пункту «Вільча» статусу міжнародного потребує внесення змін до міждержавних угод, і Київська обласна державна адміністрація планує звернутися з відповідним проханням до Кабінету міністрів України. «Новий міжнародний пункт перепуску сприятиме на лише розвитку Київської області, а й збільшенню експортного потенціалу всієї країни, – переконаний Андрій Анісімов. – Адже він розташований на транспортному коридорі Одеса-Київ-Мінськ-Клайпеда, що пересікає весь Європейський континент і є найкоротшим шляхом від порту до порту».
Учасники наради обговорили також питання відведення земельної ділянки, будівництва інфраструктури пункту пропуску, визначили можливі строки реалізації проекту.

0

 723 | 
 Пульс | 
 2018-02-07 14:38:22 | 
 новини, Київщина, Київська область, Білорусія, Вільча, Київ, Мінськ, мозир, проект, реалізація, транспорт
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама