Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Надія Дудник: Об’єднана територіальна громада – це більше можливостей і відповідальності

18 січня 2018 року о 13:12

 | 
 | 4/5 (1)
Наш кореспондент Тарас Возняк зустрівся з депутатом селищної ради Гостомеля Надією Дудник. Темою інтерв’ю стали перспективні зміни, які очікують Гостомельську ОТГ.
Тарас Возняк: Вас можна назвати одним з найактивніших депутатів селищної ради поточного скликання. Ви вже сьогодні ведете роботу над європейськими змінами в нашому регіоні. Та усім зрозуміло, що справжні зміни настануть лише тоді, коли юридично буде оформлена Гостомельська об’єднана територіальна громада. Чи знаєте Ви час, коли відбудуться вибори?
Надія Дудник: Вибори згідно нашого законодавства призначає Центральна виборча комісія. Гадаю, що вивчивши подані до них матеріали, члени ЦВК остаточно переконаються, що ми зробили усе від нас залежне і можливе, і ЦВК нарешті призначить вибори. Як і Ви, я чула про дату 29 квітня. Як на мене, оптимальний для виборів час.
Тарас Возняк: Ви виступаєте за активне впровадження інновацій в наше життя. Знаходите активну підтримку серед виборців?
Надія Дудник: І не тільки свого 17-го округу. Раніше люди були раді тому, що там на одній вулиць асфальт поклали, чи то лавочку біля під’їзду встановили. А зараз люди впевнені, що потрібно впроваджувати енергозберігаючі лампи для вуличного освітлення, і баки для роздільного сортування сміття. Особливо активна молодь. І це дуже приємно, що живу і працюю серед людей, які так не байдужі до свого життя. Прагнуть зробити його кращим. Зробити щось добре та корисне для оточуючих.
Тарас Возняк: Напевно, коли з’явиться ОТГ збільшиться й бюджет на потреби селища?
Надія Дудник: Звичайно. Можу навести приклад коли наше селище віддає до міського бюджету Ірпеня, в підпорядкуванні якого ми продовжуємо перебувати, втричі більше грошей ніж отримує. По суті, ми є донором регіону. Та зі створенням ОТГ ситуація зміниться, і ми лишатимемо у себе в Гостомелі, ті кошти, які сплачують наші підприємства. Тоді наш гостомельський бюджет відразу зросте втричі.  Збільшиться бюджет, але ж відповідно, зросте й відповідальність. З приєднанням до громади нових населених пунктів виникне потреба облаштування зручного транспортного сполучення.
Тарас Возняк: У 2018 році Гостомель матиме й громадський бюджет.
Надія Дудник: Дуже потрібна програма! Дивіться, тепер самі мешканці своїм безпосереднім голосуванням визначатимуть на які потреби будуть використовуватись кошти селищного бюджету: заміна освітлення, встановлення дитмайданчика, облаштування зони відпочинку тощо. Є гарний досвід інший великих та малих міст України. Гостомель став першим селищем в якому з’явився громадський бюджет. Гадаю, ми дамо гідний приклад для інших. Особисто я в цьому питанні готова пояснювати, відкрита до діалогу, дискусій та пропозицій.
Тарас Возняк: А що нового буде для закладів медицини, освіти та культури?
Надія Дудник: Безпосередньо в селищі, в школі, а не десь далеко у відділі освіті, будуть визначати на які потреби мають бути в першу чергу виділені гроші. Не буде такого, що в школі немає елементарних лампочок та крейди. Те ж саме, і щодо медицини. У нас будуть чітко визначені послуги, які згідно закону є платними. Решта усіх інших безумовно безкоштовно. Медицина має бути доступною для усіх.
Тарас Возняк: А що Ви хотіли б побажати людям у році, що вже настав?
Надія Дудник: Поряд з традиційними побажаннями щастя, здоров’я та успіхів хотіла б додати побажання розуміння того, що саме ми тут, у громаді, вирішуємо як нам жити, від нас залежить дуже багато, і це багато, ніхто не зробить за нас. Починаймо кожен зі своєї родини, свого подвір’я чи під’їзду, селища. Якщо так буде думати переважна більшість наших співвітчизників, то скоро зміни на краще настануть і в усій країні. Віримо, думаймо, працюємо, і успіх обов’язково буде!
 

0

 686 | 
 Пульс | 
 2018-01-18 13:12:31 | 
 новини, Київщина, Київська область, бюджет, відповідальність, Гостомель, Гостомельська ОТГ, громада, громадський бюджет, депутат, Дудник, Київ, Київська область, культура, медицина, можливості, Надія Дудник, освіта, ОТГ
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама