Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Прокуратура забрала елітну землю під Києвом у батька високо посадовця

12 лютого 2018 року о 15:23

 | 
 | 4/5 (1)
У прокуратурі області повідомили про витребування 19 га землі на території Дмитрівської сільської ради Києво-Святошинського району, яку декілька років тому передали у користування батьку колишнього віце-прем’єр-міністра України часів Януковича Сергія Арбузова.
Установлено, що у 2012 році Київською обласною державною адміністрацією родичу колишнього віце-прем’єр-міністра України надано у довгострокове тимчасове користування лісову ділянку загальною площею понад 19 га для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей на території Дмитрівської сільської ради Києво-Святошинського району. Вказані лісові землі перебували у користуванні ДП «Київське лісове господарство».
Як з’ясувалось, використання спірної лісової земельної ділянки та встановлення довкола неї паркану здійснено з порушенням норм чинного законодавства, через те, що тимчасовий землекористувач, в установленому порядку не набув статусу суб’єкта господарювання, жодних послуг на отриманій в користування лісовій ділянці для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей не надавав, у зв’язку з чим і не міг на такій ділянці зводити тимчасові будівлі та споруди.
Реагуючи на вказані порушення, прокуратура Київщини звернулася до суду з вимогою про розірвання договору та повернення земельної ділянки у користування ДП «Київське лісове господарство» у придатному для використання стані, демонтувавши паркан.
Завдяки наполегливості та принциповій позиції прокуратури Київської області в апеляційній інстанції задоволено позов прокуратури області про розірвання договору про довгострокове тимчасове користування лісовою ділянкою площею понад 19 га та зобов’язання повернути лісову ділянку у користування ДП «Київське лісове господарство» у придатному для використання стані, демонтувавши, встановлений залізобетонний паркан.
Нагадаємо, що Арбузов Геннадій Павлович – батько екс-голови НБУ Сергія Арбузова, отримав 18,2 га лісу у користування на 49 років на території Приміського лісництва Дмитрівської сільської ради Києво-Святошинського району.
Прокуратура намагалася повернути ці землі через суд, але її не професійна підготовка у цій справі не дозволила державі отримати ліс. Арбузов же дерева на ділянці вирубав, та обніс її високим парканом.

0

 588 | 
 Пульс | 
 2018-02-12 15:23:49 | 
 новини, Київщина, Київська область, елітна земля, земля, Київська область, Київщина, прокуратура
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама