Поділитися
0
QR-код
Посилання на цю сторінку:
Оговорення
Маєте відгук щодо допису на цій сторінці? Залиште під ним свій коментар.
Перейти до коментарів

Міністерство енергетики незаконно взялося перевіряти діяльність ПрАТ «Укргідроенерго», – Сирота

11 лютого 2022 року о 17:46

 | 
 | 4/5 (1)

Нещодавно на ПрАТ «Укргідроенерго», яке розташоване у Вишгороді, Міненерго провело перевірку та надало Кабінету Міністрів України недостовірну інформацію про порушення в діяльності, – повідомив інформаційний портал «Моя Київщина».

У повідомленні розповідається, що Міненерго незаконно взялося перевіряти діяльність ПрАТ «Укргідроенерго»:

Варто зазначити, що відповідно до чинного Положення про Міністерство енергетики України, воно може забезпечувати перевірки господарської діяльності лише на тих підприємствах, в установах та організаціях, що належать до сфери управління Міненерго. Функції з управління товариством, починаючи з лютого 2021 року, виконує безпосередньо Кабінет Міністрів України, а отже, дії Міненерго з перевірки господарської діяльності Товариства не належать до компетенції Міненерго і були здійснені з перевищенням повноважень та у спосіб, не передбачений законодавством України. Те саме стосується і розгляду питань призначення чи звільнення кандидатури на посаду генерального директора ПрАТ «Укргідроенерго».

Далі говориться, що жодних запитань від робочої групи товариство не отримувало. Крім того, ані посадові особи, ані будь-які інші працівники товариства робочою групою до перевірки не залучалися. Також наголошується, що робоча група була створена для перевірки діяльності ПрАТ «Укргідроенерго» щодо купівлі-продажу електричної енергії.

ПрАТ «Укргідроенерго» пише:

Ба більше, з огляду на текст листа Міненерго, Робоча група безпідставно змінила предмет перевірки та розглядала питання, які перебували поза межами її компетенції та не були пов’язані з виконанням поставлених перед нею завдань. Жодні посилання у листі Міненерго щодо так званих «порушень» так і не були підтверджені. Частину тих же ж так званих «порушень», зазначених у листі, наведено з висновків перевірки Державної аудиторської служби України у 2021 р., результати якої Товариство спростувало: зазначені висновки були скасовані у судовому порядку, судові рішення набрали законної сили. Судовими рішеннями також підтверджено відсутність заборгованості зі сплати дивідендів за 2018 рік.

Також ПрАТ «Укргідроенерго» зауважує, що Міненерго у своєму листі посилається на нанесення збитків товариству в результаті виконання розпорядження Уряду щодо розміру PSO. Адже розрахунок обсягу PSO у розмірі 30 % чистого прибутку здійснювало та вносило на розгляд Уряду України безпосередньо Міністерство енергетики України. Отже, саме в такому обсязі спеціальні зобов’язання були затверджені відповідною постановою КМУ і безумовно виконані ПрАТ «Укргідроенерго». Також Міністерство енергетики України запропонувало нову фінансову модель PSO, в результаті чого Товариство лише протягом останнього кварталу витратило близько 4 млрд грн незапланованих коштів.

На кінець вони наголошуються, що наразі відсутні будь-які кримінальні провадження, які могли б бути пов’язані зі зловживаннями та порушеннями в роботі товариства, проти генерального директора та будь-кого з посадових осіб ПрАТ «Укргідроенерго».



0

 311 | 
 Пульс | 
 2022-02-11 17:46:12 | 
 новини, Київщина, Київська область
Зворотній зв'язок
Маєте цікаву новину, зауваження чи пропозицію? Напишіть нам.
Написати
Реклама